Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Je huis met overwaarde verkopen? Voeg dít aan je badkamer toe

badkamer-huis-verkopen.jpg

De staat van de badkamer en de keuken zijn essentieel voor de verkoopprijs van een huis. Eén specifiek meubel in je badkamer zou de verkoopprijs van je woning flink kunnen opkrikken.

Tenminste, als we onderzoek van het Australische vastgoedadviesbureau Real Estate (realestate.com) mogen geloven.

Bad met wow-effect

Volgens deze kenners van de woningmarkt loont het flink om een vrijstaand bad met poten eronder in je badkamer te plaatsen voordat je je huis te koop zet. Uit een enquête van het vastgoedadviesbureau bleek dat mensen die zo’n badkuip hadden (of er een hadden aangeschaft voordat er kopers kwamen kijken) hun huis gemiddeld 29 procent boven de vraagprijs verkochten. Inderdaad: wow.

Gevalletje win-win

Nou moet zo’n nostalgisch bad maar net passen (zowel wat betreft vierkante meters als bij je smaak) en kan het simpelweg toeval zijn dat juist de huizen met zo’n bad zo veel winst maakten. Bovendien is de woningmarkt in Australië misschien heel anders dan de onze. Laat je dus vooral niet al te gek maken. Halsoverkop een nieuwe badkuip aanschaffen gaat wel erg ver. Aan de andere kant: als je al jaren droomt van zo’n badkuip op pootjes, is dit misschien het laatste zetje dat je nodig hebt om ‘m wél lekker in je badkamer te zetten. Eerst leuk voor jezelf, straks voor de eventuele nieuwe eigenaren. Zo maak je op alle fronten winst.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Bron | purewow.com
Beeld | iStock

Ook interessant