Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo zorg je ervoor dat de huid rond je decolleté zo lang mogelijk strak blijft

zo-zorg-je-ervoor-dat-de-huid-rond-je-decollete-zo-lang-mogelijk-strak-blijft.jpg

Een jurk of blouse met een mooi decolleté is voor veel mensen het toonbeeld van vrouwelijkheid. Toch vergeten we vaak om de huid rondom onze buste goed te verzorgen. En dat terwijl juist deze plek wel een beetje extra aandacht kan gebruiken. Het decolleté is namelijk één van de eerste plekken waar tekenen van huidveroudering zichtbaar worden.

De huid rond ons decolleté is dunner van structuur en heeft minder bescherming dan andere plekken op ons lichaam. “De huid van ons decolleté verschilt van het gelaat omdat er weinig tot geen talgklieren voorkomen, en laten die nu net de huid beschermen”, vertelt Ingrid van Riet, dermatoloog bij Carpe Clinic. “Omdat ons decolleté van nature droger is, zullen daar sneller fijne lijntjes opduiken.” Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om deze plek tegen vroegtijdige huidveroudering te beschermen.

Huid rond decolleté

Volgens de dermatoloog krijgen vrouwen tegenwoordig veel sneller te maken met tekenen van huidveroudering in hun decolleté. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat we steeds vaker over onze laptop en smartphone gebogen zitten, waardoor de huid rondom onze buste meer gaat plooien. En hoe langer we die houding aannemen, hoe groter de kans dat er lijntjes ontstaan die na verloop van tijd niet meer verdwijnen. Wil je dat voorkomen? Zorg dan dat je laptop op ooghoogte staat en laat je telefoon wat vaker liggen. Ook je slaaphouding is enorm belangrijk. Zeker wanneer je wat zwaardere borsten hebt en op je zij slaapt, kunnen er snel vouwen in je decolleté ontstaan. Dit kun je voorkomen door op je rug te slapen of gebruik te maken van speciale siliconen pads die je ’s nachts opplakt en die de huid strak houden.

Lekker scrubben

Bij scrubben denken we voornamelijk aan ons gezicht of onze voeten, maar ook ons decolleté kan af en toe best een goede scrubbeurt gebruiken. “Scrubben is altijd goed, tenzij er ontsteking of roodheid is. Natuurlijk moet je niet op dezelfde manier gaan wrijven zoals je je voetzool zou scrubben, maar een zachte exfoliatie heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Je verwijdert dode huidcellen, wat goed is voor de celvernieuwing, én je prikkelt de dermis”, legt Van Riet uit. “Die prikkeling zet zich door naar het levende deel van de huid, waardoor de collageenproductie gestimuleerd wordt.”

Insmeren met een geschikt verzorgingsproduct

Tot slot houd je een strak decolleté in de hand door regelmatig te smeren met een goed verzorgingsproduct. Let er wel op dat deze huid een andere verzorging nodig heeft dan de rest van je lichaam omdat deze plek veel minder talgklieren bevat. “Zeker mensen met een vette huid hebben baat bij een andere verzorging voor hun decolleté. Vaak gebruiken zij olievrije, lichte texturen die voornamelijk beschermen en heel lichtjes hydrateren. Maar het decolleté mag best wat meer hebben. De tere huid is het best gebaat met rijke texturen die intens voeden en beschermen.”

Lees ook
Wanneer moet je een bh vervangen? (hint: het is sneller dan je zou denken)

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant