Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo creëer je het hotelgevoel gewoon zelf in je slaapkamer

zo-creeer-je-het-hotelgevoel-in-je-slaapkamer.jpg

In hotels slapen we altijd heerlijk. Nu we minder makkelijk op vakantie kunnen, is het een goed idee om dat hotelgevoel gewoon in huis te halen, in de slaapkamer welteverstaan.

Met de juiste kussens, lakens en minimale accessoires kun je het hotelgevoel met een paar kleine aanpassingen naar je slaapkamer halen. Slaap lekker!

1. Het hotelgevoel in je slaapkamer: ga voor wit

Hotels associëren we vaak met wit: zowel het hoeslaken als het dekbedovertrek. Door in je slaapkamer vooral voor wit te kiezen, creëer je een stijlvol en opgeruimd gevoel. Wit staat namelijk voor eenvoud en rust: zowel in je huis als in je hoofd. Verder is het belangrijk om je aan één stijl te houden. Als je gaat mixen leidt dit vaak tot onrust en sla je daardoor de plank mis.

2. Minimale accessoires

Veel accessoires in een slaapkamer kunnen het rommelig doen lijken in plaats van wat het zou moeten doen: persoonlijk maken. Zorg er daarom voor dat er net als in hotelkamers niet te veel accessoires liggen. Onthoud dat je in een ruimte bent waar je tot rust wilt komen. Denk bijvoorbeeld aan één grote foto, een schilderij of poster. Dit zegt meer dan twintig kleine foto’s.

Lees ook:
Komt er licht door een kier van de gordijnen? Zó los je het op

3. Kussens

Naast het feit dat een goed hoofdkussen heel belangrijk is voor een goede nachtrust, bestaan hotelbedden uit een overdaad aan kussens. Let er wel op dat je niet te veel verschillende soorten kussenslopen koopt, maar houd het rustig in één stijl. Probeer wel iedere dag je bed op te maken, want dit schijnt goed te zijn voor je seksleven. Hier lees je waarom.

4. Juiste lakens

Als je een hotelkamer binnen loopt wil je vaak het liefst gelijk op het bed ploffen en dan onder de witte lakens kruipen. Om dit gevoel naar huis te halen kun je beste lakens kopen van 100 procent geweven percale katoen. Een goed bed is daarnaast uiteraard een must voor een hotelwaardige slaapkamer.

5. Nachtkastje

Luxe hotelkamers zijn bijna altijd uitgerust met voldoende kastruimte. Dit omdat rondslingerende kleding en andere prullaria veel onrust creëren. Als je veel rommeltjes naast je bed hebt liggen kun je voor een hotelgevoel in je slaapkamer beter kiezen voor een nachtkastje met laatjes in plaats van een tafel. Om ruimte te besparen zijn hang- of muurlampjes ideaal. Liever een staande lamp? Kies dan voor het luxe hotelgevoel een grote lampenkap. Een dimmer erop zorgt voor zacht een sfeervol licht.

Bron | Amayzine
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Ook interessant