Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Hotelletje boeken? Zó zorg je dat je een stille kamer krijgt

hotel-boeken-zo-zorg-je-dat-je-een-stille-kamer-krijgt.jpg

Voor het vinden van het perfecte hotel kun je urenlang speuren op internet, maar uiteindelijk zul je nooit weten in welke hotelkamer je precies terecht komt. En dan is het nog maar de vraag of jouw kamer gehorig is of niet.

Er blijkt een heel slim trucje te zijn zodat je zeker weet dat je een stille kamer hebt.

Hotel boeken

En dat trucje heeft alles te maken met de indeling van het hotel. Als je incheckt in het hotel (of een opmerking kunt toevoegen bij je boeking), vraag dan om een kamer in de hoek. “Door de indeling van een gebouw hebben deze kamers over het algemeen de grootste oppervlakte en de meeste ramen, én het geluidsniveau is er het laagst. Het voelt als een betere kamer terwijl je er niet meer voor betaalt”, zo zegt een reisexpert van Hotels.com tegen Cosmopolitan UK.

Tips voor een goede nacht

Mocht je een lichte slaper zijn, dan zijn er natuurlijk ook andere tips om een zo fijn mogelijke nacht te hebben in je hotel. Kies een hotel(kamer) met goede verduistering en vraag om een kamer op een hogere verdieping om geen overlast te hebben van het geluid van de receptie of het restaurant. Dit geldt natuurlijk niet voor hotels met een dakterras. Zorg ook dat je kamer niet te dicht bij de lift zit. Check van tevoren ook altijd even de beoordelingen van het hotel, zodat je zeker weet dat je niet in een uitgaansgebied zit als je voor rust komt.


Weekendje relaxen combineren met een mooie wandeling of fietstocht? Kijk voor inspiratie eens in onze Margriet special Wandelen & Fietsen. Bestellen kan hier.

Bron | Cosmopolitan UK
Beeld | iStock

Ook interessant