Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Spooky month: dít zijn de leukste horrorfilms en -series die je op Netflix kunt kijken

dit-zijn-de-leukste-horrorfilms-en-series-op-netflix.jpg

Het is alweer oktober, dus dat betekent dat officieel het spooky season is begonnen. En hoe kun je dat nu beter vieren dan met een filmavond vol horror? Zet de (halloween)snacks maar alvast klaar, want wij hebben de engste, leukste en spannendste horrorfilms en -series op Netflix voor je op een rijtje gezet.

Deze films en series kun je beter níet in je eentje kijken.

Horrorfilms op Netflix

Midsommar

Bij hét perfecte horrorverhaal denk je misschien niet aan het lieflijke feest Midsommar in Zweden, een traditioneel feest om de langste dag van het jaar te vieren. Een rouwende vrouw gaat met haar vriend en zijn collega’s van de universiteit naar een afgelegen Zweeds dorpje dat niet zo’n idyllische leefgemeenschap blijkt te zijn als het lijkt.

The Conjuring

Een klassiek geestenverhaal. Deze huiveringwekkende film is gebaseerd op ware gebeurtenissen (en dat maakt het altijd nét een beetje enger) en vertelt het verhaal van een familie in New England die op de boerderij op geesten stuit.

The Witcher

Zijn monsters écht zo slecht of zijn het de mensen zelf? Het antwoord wordt al snel gegeven in The Witcher, een film die gaat over Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren. Geen klassieke ik-schrik-me-een-hoedje-horror, maar wél helemaal in halloweenthema.

The Nun

Toen deze film in 2018 in de bioscopen verscheen hoorde je iedereen erover, want deze film is éng! Godsdienst is al jarenlang een populair thema in horrorfilms, en ook in deze film blijkt maar weer dat dat goed werkt. Een jonge non reist met een priester naar Roemenië om de geheimen te onthullen die verklaren waarom er een kwaadaardige geest rondspookt op een heilige plaats.

Nightmare on Elm Street

Dit is inmiddels een klassieker binnen het genre horrorfilms, en hij is nu ook te bekijken op Netflix. Met zijn vlijmscherpe vingers maakt de verminkte seriemoordenaar Freddy Krueger de ergste nachtmerries van zijn slachtoffers waar.

De films van Stephen King

Carrie, In the Tall Grass, Christine, Gerald’s Game: als je fan bent van de verhalen van Stephen King, kun je ook op Netflix je hart ophalen met de spannende verfilmingen. Misschien een Stephen King thema-avondje inplannen?

Lees ook: Kijk je graag enge films? Dít gebeurt er dan in je hersenen

Horrorseries op Netflix

Ares

Een spannende horrorserie van Nederlandse bodem die wereldwijd succes heeft. Ja, daar morgen we best een beetje trots op zijn. Heb je ‘m nog niet gekeken? Snel doen! Een ambitieuze studente wil de top van de sociale ladder bereiken in Amsterdam en wordt lid van een exclusief genootschap. Het verbergt echter een vreselijk geheim.

Haunted

Nog een perfecte serie voor de oktobermaand. Gewone mensen vertellen vrienden en familie angstaanjagende waargebeurde verhalen uit hun verleden, vergezeld door ijzingwekkende nagespeelde reconstructies.

The Chilling Adventures of Sabrina

Ben je niet zo’n held maar wil je tóch een halloweenwaardige serie kijken? Dan is dit een perfecte optie voor jou: precies genoeg heksen, monsters en spanning om het leuk te houden, maar niet zó eng dat je hierna niet meer naar het toilet durft ’s nachts. Magie en kattenkwaad versmelten als de mensenheks Sabrina laveert tussen twee werelden: haar leven als sterfelijke tiener en haar familieroeping, de Kerk van de Nacht.

The Haunting of Hill House & The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Hill House was misschien wel één van de populairste series van Netflix in 2018: heel de wereld had het over het bijzondere gezin dat door middel van flashbacks terugblikt op de vreselijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden tijdens hun jeugd in Hill House. Op 9 oktober verschijnt eindelijk een nieuw seizoen van dezelfde makers, maar met een nieuw verhaal: The Haunting of Bly Manor. ‘Dood’ betekent niet ‘weg’, zo blijkt maar weer. Een au pair komt terecht in een afgrond vol angstaanjagende geheimen in deze gothic romance.

Locke & Key

Nog een serie voor degenen die niet dol zijn op hele enge dingen. Locke & Key heeft een beetje hetzelfde gevoel als The Haunting of Hill House, maar dan een stuk minder angstaanjagend. Drie kinderen verhuizen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten – en geheimen – leiden.

Ratched

Dé nieuwe horrorserie van Netflix dit jaar, perfect voor fans van American Horror Story. In 1947 begint Mildred Ratched als verpleegkundige bij een vooraanstaand psychiatrisch ziekenhuis. Maar onder haar stijlvolle uiterlijk gaat een duistere kant schuil.

Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Eenzaamheid is niet alleen een groot probleem onder ouderen, maar ook onder jongvolwassenen. Daarom heeft Margriet het initiatief Margriet Belbuddy’s in het leven geroepen: Margriet-vrijwilligers bieden een luisterend oor aan iedereen die wel een praatje kan gebruiken. Van maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 22.00 uur zitten onze Margriet Belbuddy’s voor je klaar via 088 076 77 00. Kijk voor meer informatie op Margriet.nl/belbuddys.

Ook interessant