Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Tijd voor een griezelavond: het kijken van horrorfilms helpt je afvallen

tijd-voor-een-griezelavond-het-kijken-van-horrorfilms-helpt-je-afvallen-margriet.jpg

Heerlijk lui op de bank zitten en tóch afvallen: dat klinkt als een droom. Maar wat blijkt uit onderzoek? Het kijken van horrorfilms helpt je om calorieën te verbranden.

Met één horrorfilm verbrand je het aantal calorieën van een kleine chocoladereep. Dat werkt natuurlijk alleen als je de popcorn laat staan.

Horrorfilms kijken en afvallen

Duik jij tijdens enge momenten van een horrorfilm of thriller het liefst weg achter een kussen of je partner? Daar kun je beter mee stoppen: het kijken van enge films (en dan vooral de engste momenten) kan namelijk helpen als je wilt afvallen. Wetenschappers aan de Universiteit van Westminster ontdekten dat je bij het kijken van een horrorfilm van anderhalf uur net zoveel calorieën verbrandt als tijdens een wandeling van een halfuur: zo’n 113 calorieën.

Schrikmomenten

Vooral bij schrikmomenten gaat de hartslag dermate omhoog dat de calorieverbranding wordt gestimuleerd. “Wanneer de hartslag versnelt en bloed sneller door het lichaam wordt gepompt, dan ervaart het lichaam een adrenalinekick. Deze vorm van intense stress verlaagt de eetlust en verhoogt de stofwisseling, wat uiteindelijk meer calorieën verbrandt”, legt onderzoeker Richard Mackenzie uit.

Calorieën verbranden met The Exorcist

Tijdens het experiment, waarin deelnemers verschillende enge films te zien kregen, werd gekeken naar de hartslag, zuurstofinname en kooldioxide-uitstoot van het lichaam. Deze waren te koppelen aan de calorieverbranding. Uit de resultaten bleek dat de ene film beter werkt dan de andere. In de top drie calorie-verbrandende films staan The Shining (184 calorieën), Jaws (161 calorieën), en The Exorcist (158 calorieën).

Gezonde snacks

Natuurlijk werkt dit alleen als je geen hele berg aan snacks klaarzet. Geen zorgen: we hebben hier een hele lijst aan lekkere én gezonde snacks voor je, die niet snel zullen vervelen. Zo ben je helemaal klaar voor een spooky filmavond.

Benieuwd welke films nog meer als goede calorieverbranders uit het experiment kwamen? Je vindt de volledige top tien hieronder. Maar omdat dit een al wat ouder onderzoek betreft, zijn er nu vast een heleboel nieuwe, enge films te zien die óók je hartslag omhoog kunnen brengen. We tippen hier onze favoriete horrorfilms op Netflix.

Top 10 horrorfilms die je helpen afvallen:

  1. The Shining: 184 calorieën
  2. Jaws: 161 calorieën
  3. The Exorcist: 158 calorieën
  4. Alien: 152 calorieën
  5. Saw: 133 calorieën
  6. A Nightmare on Elm Street: 118 calorieën
  7. Paranormal Activity: 111 calorieën
  8. The Blair Witch Project: 105 calorieën
  9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calorieën
  10. [Rec]: 101 calorieën

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | The Guardian
Beeld | Getty Images

Ook interessant