Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Hoofdhuid verbrand? Probeer dit handige trucje

fill-each-day-with-a-little-sunshine.jpg

Het is een plekje dat vaak wordt vergeten met insmeren of sprayen: de hoofdhuid. Toch beschermt ons haar vaak niet voldoende tegen de zon en kan die gevoelige huid zonder hoed of pet op je hoofd helaas verbranden. En het is echt geen pretje als dat gebeurt. Dit simpele trucje helpt het branderige en trekkerige gevoel te verminderen.

Het enige wat je nodig hebt om het leed te verzachten zijn twee zakjes groene thee, wat water en een waterkoker of fluitketel.

Thee in je haar

Kook het water en laat de groene thee hierin weken. Zet de thee vervolgens in de koelkast en laat ’m afkoelen. Wanneer de thee lauw is, kun je ’m meenemen naar de douche. Was hier voorzichtig je haar met shampoo zoals normaal, spoel het uit en giet vervolgens de thee over je hoofd. Laat de groene thee vijf minuten zitten voordat je ’m weer uit je haar spoelt.

De kracht van groen

Groene thee bevat veel antioxidanten die de pijn verzachten en het herstel versnellen. De thee doet het meeste goed als je ’m binnen 24 uur na verbranding aanbrengt. Extra fijn: dit natuurlijke middel beschadigt je haar niet, terwijl andere aftersunproducten dit vaak wel doen.

Wees de komende dagen wel even voorzichtig met het borstelen van je haar, want je hoofdhuid kan nog gevoelig zijn. En de volgende keer niet vergeten toch maar te smeren of te sprayen. Geen zin in zonnebrand in je haar? Een goede pet of zonnehoed kan ook veel leed voorkomen.

Bron | purewow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant