Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Hoge hakken aan? Zó kom je pijnloos de feestdagen door

hakken-feestdagen.jpg

Een paar mooie hakken maakt je feestoutfit helemaal af, maar echt comfortabel is het niet. Daarom handige tips om op hakken pijnloos de feestdagen door te komen.

Speciale inlegzooltjes

Met speciale inlegzooltjes kun je de pijn op bepaalde drukpunten verminderen. Nu heb je natuurlijk van die standaardzooltjes, maar er zijn ook ‘plakkertjes’ die je op de zijkanten of onder de bal van je voet kunt plakken. De plakkertjes zorgen ervoor dat je minder snel last van je voeten krijgt.

Plak je tenen samen

Het klinkt misschien raar, maar het werkt echt. Plak je derde en vierde teen (vanaf de grote teen geteld) aan elkaar vast met leukoplast. Wikkel de tape een paar keer stevig en strak om je tenen heen. Hiermee ontlast je de zenuwen die ervoor zorgen dat de bal van je voet pijn gaat doen.

Brede hak

Klinkt misschien als een open deur, maar het is echt zo: hoe breder de hak, hoe beter je erop kunt lopen. Dunne hakken zijn niet stabiel en zorgen ervoor dat je voet constant wiebelt. Dat verhoogt het risico op blessures – vooral aan de enkels – aanzienlijk. Ga daarom voor een brede hak en bespaar jezelf daarmee heel wat pijn!

Vermijd dunne zolen

Hoe breder de zool, hoe minder druk er op de bal van je voet komt te staan. Plateauzolen zijn daarom een goede keuze, vooral omdat de zool vaak van een zachter materiaal is gemaakt dan de rest van de schoen.

Ga voor gesloten schoenen

Je hebt vast wel eens gemerkt dat het makkelijker is om op laarsjes met een hoge hak te lopen, dan op open pumps van dezelfde hoogte. Dit komt doordat je voet in een gesloten schoen beter ‘vastzit’ en je niet zo je best hoeft te doen om de schoen aan je voet te houden. Daarnaast is een dichte schoen wel zo prettig als het koud is.

Let op je houding

Wanneer je op hakken loopt, kantelt je lichaam iets naar voren. Let daarom extra op je postuur: schouders naar achteren, borst naar voren, buikspieren aangespannen en maak je zo ‘groot’ mogelijk.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle
Foto | iStock

Ook interessant