Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó kun je zien hoeveel uur Netflix jij het afgelopen jaar hebt gekeken

zo-kun-je-zien-hoeveel-uur-netflix-jij-in-2020-hebt-gekeken.jpg

In tijden waarin we weinig leuke dingen kunnen doen, is Netflix een welkome vorm van afleiding. Niet gek dus, dat we uren voor de buis doorbrengen. Maar hoeveel uur Netflix heb je in 2020 eigenlijk écht gekeken? Er is nu een manier om erachter te komen.

Of je het ook wilt weten, is een andere vraag…

Jaaroverzicht van Spotify

Spotify doet het al jaren: aan het einde van het jaar krijg je een mooi overzicht van hoeveel muziek je dat jaar hebt beluisterd, welke artiesten en nummers favoriet waren, enzovoorts. Soms verbaas je jezelf (heb ik écht zo vaak naar dat nummer geluisterd?) en soms zitten er helemaal geen verrassingen meer tussen. De Canadese Niko Draca vond het concept zo leuk dat hij dacht: waarom is dit er eigenlijk niet voor Netflix?

Netflix Wrapped laat zien hoeveel Netflix je hebt gekeken

Het is natuurlijk enorm confronterend om terug te zien hoeveel uur je precies hebt weggekeken op Netflix, maar eerlijk is eerlijk: we zijn ook best wel nieuwsgierig. Draca was dat ook en besloot een manier te vinden om, net als bij Spotify, een jaaroverzicht van zijn activiteit op Netflix te creëren. Het lukte hem om zo’n overzicht te maken, en iedereen kan nu gebruik maken van Netflix Wrapped. Als jij ook benieuwd bent hoe jouw 2020 eruit zag wat betreft films en series kijken, lees dan snel verder.

Lees ook:
Met dít trucje kun je veel meer films en series op Netflix bekijken

Zo werkt het

Het enige dat je nodig hebt, is een Google Chrome extensie. Dit is een soort app die je in je Google Chrome browser installeert. De extensie kun je hier vinden. Als je hem hebt gedownload, verschijnt de extensie rechts bovenin je browser in het rijtje extensies. Open nu Netflix in een tabblad in Google Chrome en log in. Klik nu in ditzelfde tabblad op de extensie en klik op start. Netflix Wrapped gaat nu laden en daarna verschijnt alle informatie op je schermpje. Best simpel, toch?

Zeven dagen aan romantische drama’s

Ik probeerde het ook en ik moet eerlijk zeggen: het valt me alles mee. Ik heb in totaal 168 uur gekeken, wat iets meer dan zeven dagen is. Maar als je er even goed over nadenkt, is dat dus één hele week die ik aan Netflix heb besteed, van de in totaal maar 52 weken. Als je het zo zegt, is het toch best veel. Daarnaast is te zien dat ik vooral romantische drama’s heb gekeken, en dat kan wel kloppen. In 2020 was ik namelijk compleet verslaafd aan de series Downton Abbey, Emily in Paris en Bridgerton. Dat krijg je als je vrijgezel bent tijdens een wereldwijde pandemie… Ga jij ook je Netflix Wrapped bekijken?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Marie Claire, Margriet
Beeld | Getty Images

Ook interessant