Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De nazomer vieren? Zoveel mensen mag je uitnodigen in je eigen tuin

de-nazomer-vieren-zoveel-mensen-mag-je-uitnodigen-in-je-eigen-tuin.jpg

Vandaag en morgen wordt het weer flink warm in Nederland. Kunnen we die nazomer dan nog met vrienden in de tuin, in een parkje of op het strand vieren? Of loop je dan risico op een boete? Zoveel mensen mogen in je eigen tuin en op andere buitenlocaties samenkomen. 

Je mag maximaal zes gasten op bezoek, maar geldt dat ook buiten in de tuin? 

Hoeveel mensen mogen in de tuin samenkomen? 

Het kwik stijgt begin deze week plots weer richting de dertig graden, klinkt als genoeg reden voor een feestje. Maar helaas gooit ook hier corona weer roet in de barbecue. Ook buiten in je eigen tuin mag je namelijk niet met meer dan zes mensen buiten je huishouden samenkomen. Ook als je 1,5 meter afstand houdt met de mensen buiten je eigen huishouden. Daarbij worden kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend.

Naar het park

Wil je toch met meer gezelschap samenkomen? Dan kun je het beste naar een park verplaatsen. Daar geldt namelijk wel de 1,5 meter afstand regel, maar geen maximumaantal. Wel kan er bij gezelschappen van meer dan drie personen extra gehandhaafd worden. Zoek dus een rustig en ruim plekje buiten op.

Lees ook: Haal je bikini maar tevoorschijn: volgende week kans op hittegolf

Mag je met vrienden op een boot?

Met het lekkere weer wil je misschien het liefst het water op. Met je eigen huishouden mag je met een sloep of ander reactievaartuig varen. Neem je mensen buiten je eigen huishouden mee? Dat mag, maar alleen als er 1,5 meter afstand wordt gehouden (uitgezonderd van kinderen tot en met 12 jaar). Wil je zeilen? Dat is weer een ander verhaal. Dit geldt namelijk als contactsport en per 1 juli is dit weer toegestaan. Tijdens het zeilen hoef je dus geen afstand te houden van mensen uit andere huishoudens, maar voor en na het zeilen weer wel. 

Regels voor andere buitenlocaties

Wil je met het mooie weer iets anders in de open lucht doen? Op locaties buiten met vaste zitplaatsen, een gezondheidscheck en reservering of waar sprake is van doorstroming, bijvoorbeeld bij een dierentuin of pretpark, geldt geen maximumaantal mensen dat mag samenkomen. Daarbij geldt wel dat hier 1,5 meter afstand moet worden gehouden en de hygiëneregels worden nageleefd. 

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | RTL Nieuws, Rijksoverheid
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant