Tijdschrift tina bestaat 55 jaar Beeld Tina
Beeld Tina

Hoera! Weekblad Tina bestaat 55 jaar

Hieperdepiep hoera: tijdschrift Tina bestaat 55 jaar! Het jubileum van dit meidenblad roept bij Margriet-lezeressen vast ook een hoop nostalgie op. Tina pakt flink uit met het 55-jarig bestaan.

Op 10 juni 2022 is het maar liefst 55 jaar geleden dat het allereerste nummer van tijdschrift Tina verscheen. Deze week verschijnen er twee speciale Tina’s: één feestnummer en één bewaarnummer voor abonnees, gemaakt door 55 lezeressen.

55 jonge lezeressen maken Tina

55 lezeressen kwamen een dag langs op de redactie en dachten mee over de inhoud van deze bijzondere editie. Ze verzonnen quizzen en interviewvragen, losten een Oh jee! Wat nou?-probleem op en bepaalden wie er op de poster kwam. Overal in deze Tina is terug te zien wie de keuze heeft gemaakt. Een aantal geluksvogels is zelfs omgetoverd tot stripfiguur of schittert als covermodel!

Jubileumnummer met 55 prijzen

Madelief Broos, Gioia Parijs en Anique Dreamon van Tina’s Sterrenteam sieren de cover van het jubileumnummer. In deze editie vindt de lezer de leukste weetjes over Tina door de jaren heen en blikken beroemde sterren - zoals Sterre Koning, Rutger Vink en Flemming Viguurs - terug op interviewvragen van jaren geleden. Bovendien trakteert Tina op 55 toffe prijzen.

Tijdschrift Tina 55 jaar Beeld Tina
Beeld Tina

De jubileumeditie van Tina is op donderdag 9 juni verschenen, en is zowel online als bij de bekende verkooppunten verkrijgbaar. Het bewaarnummer, gemaakt door lezeressen, is exclusief voor abonnees beschikbaar.

Over tijdschrift Tina

Tina is het leukste en grootste meidenblad van Nederland voor lezers vanaf 8 jaar. In elk nummer staan grappige stripverhalen, toffe interviews en leuke quizzen en puzzels. Tina is actief op o.a. YouTube (TinaTV met Tina’s Sterrenteam), TikTok en Instagram. Elk jaar organiseert het tijdschrift de felbegeerde Tina Awards en het drukbezochte Tina Festival: een weekend lang feest met optredens, workshops en shoppen op Attractiepark Duinrell.

Tijdschrift Tina 55 jaar jubileum, de jubileumuitgave. Beeld Tina
Beeld Tina
Redactie MargrietTina
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden