Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Hoe werkt Vinted? Dit wil je weten over de bekende kledingverkoop-app

hoe-werkt-vinted-dit-wil-je-weten-over-de-bekende-verkoopapp.jpg

Zit jij al weken naar die stapel uitgezochte kleding te kijken waar je maar al te graag van af wilt? Dan is de kledingverkoop-app Vinted misschien wel iets voor jou. Wellicht heb je er al ooit een reclame over gezien, maar hoe werkt Vinted precies? We leggen het je uit.

Naast Vinted heb je natuurlijk talloze apps waar je je kleding op kunt verkopen, bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook.

Wat is Vinted?

Vinted is een app waarop mensen uit verschillende landen kleding, schoenen en accessoires kunnen kopen en verkopen. Jij bent van je oude kleding af, en je maakt er iemand anders blij mee. Anders dan bij bijvoorbeeld Marktplaats, kunnen op deze app ook mensen uit bijvoorbeeld Frankrijk en België je kleding kopen. Dat klinkt ingewikkeld misschien, qua verzenden en communicatie. Het gaat wat anders dan je misschien gewend bent, maar Vinted geeft daarvoor wel veel duidelijke instructies.

Hoe werkt Vinted? 

Hoe werkt Vinted precies? De app zelf is best makkelijk in gebruik, mits je een beetje goed overweg kunt met je telefoon. Je maakt foto’s van je kleding, plaatst deze op jouw account bij Vinted en andere mensen kunnen daarop reageren als ze interesse hebben. Als één van jouw items verkocht is, krijg je daar vanzelf een mail over. Ook kunnen mensen vragen stellen over de maat, wat extra foto’s vragen of bieden. Het is echt een soort online markt dus.

Als iemand iets koopt, betaalt hij of zij de kosten plús verzendkosten aan Vinted. Binnen vijf dagen doe jij het pakketje vervolgens op de post (hierover krijg je meer uitleg van de app), hoewel je dan nog geen betaling binnen hebt. Die krijg je namelijk pas zodra de koper bevestigt dat hij of zij het pakketje ook echt ontvangen heeft. Dat ontvang je dan in je Vinted-portemonnee, wat je vervolgens zelf weer kunt gebruiken om te kopen of op je bankrekening kunt laten uitbetalen.

Want naast dat mensen van jou kunnen kopen, kun je natuurlijk zelf ook kleding bestellen. Er zijn echte pareltjes te vinden op de app, en het is ook nog eens hartstikke hip én milieuvriendeijk om tweedehands kleding te kopen. Twee vliegen in één klap!

Oplichting

Net als op andere verkoop-apps zijn er ook op Vinted mensen die niet het beste met je voor hebben. Wees je er daarom van bewust wat je verkoopt en aan wie. Het risico dat je opgelicht wordt is namelijk wel iets groter bij die dure schoenen dan bij een simpel t-shirtje. Om dit tegen te gaan, kun je als koper en verkoper elkaar reviews geven.

Kijk voor je van iemand koopt of aan iemand verkoopt altijd even goed naar hoe de rating van die persoon is. Als je bij iemand veel slechte reviews leest, kun je je bedenken of je wel iets aan of van deze persoon wilt (ver)kopen. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Getty Images

Margriet 14 ligt nu in de winkel! In dit Pasen-nummer vind je de lekkerste recepten en leukste DIY’s voor Pasen, lente-fietsroutes door heel Nederland, tien pagina’s puzzelen, een 4-weken krachtplan en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant