Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó (vaak) zou je je oortjes eigenlijk moeten schoonmaken

oortjes-schoonmaken.jpg

Of het nu is om in de trein muziek te luisteren of een telefoontje te plegen, veel mensen moeten er niet aan denken om zonder hun oortjes de deur uit te gaan. Toch zijn oortjes zo’n typisch voorwerp dat we maar zelden schoonmaken, terwijl ze dagelijks in contact komen met oorsmeer.

Hoog tijd dus om je oortjes wat vaker schoon te maken.

Vieze plekken

Maar hoe vaak zou je dit nu eigenlijk moeten doen? En hóe kun je dit het beste doen? Als we Apple moeten geloven, is het schoonmaken van je oortjes minstens één keer per week nodig. En dit is niet alleen vanwege het oorsmeer dat in de dopjes kan gaan zitten, maar ook vanwege de plekken waar je je oortjes vaak neerlegt. Denk bijvoorbeeld aan je bureau, jaszak of in je tas: stuk voor stuk plekken waar bacteriën maar al te graag verblijven.

Plan van aanpak

En als je dan toch gaat schoonmaken, kun je dit het beste met een droge, pluisvrije doek doen en een wattenstaafje, tandenstoker of tandenborstel. Hierbij is het belangrijk dat je met de droge doek eerst de buitenkant van je oortjes voorzichtig schoonmaakt, waarna je met een wattenstaafje alle viezigheid op je oortjes weghaalt.

Heb je nog niet alles weg gekregen? Gebruik dan een tandenstoker om de randjes schoon te krijgen of een schone, droge tandenborstel met zachte haren. Wrijf de tandenborstel langzaam langs de luidsprekers om de laatste restjes te verwijderen. Je zult zien dat je oortjes er na afloop weer als nieuw uitzien.

Bron | Cosmogirl
Beeld | iStock

Ook interessant