Meest voorkomende droom betekenis Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Hier dromen we het vaakst over (en dít betekent het)

Van de droom – of eerder nachtmerrie – dat je tanden eruit vallen tot van grote hoogte vallen: tijdens je slaap hebben je hersenen het er maar druk mee. Gemiddeld heb je zo’n vier tot zes dromen per nacht. En hoewel je de gekste dingen mee kunt maken, hebben veel mensen toch dezelfde dromen. We verklappen je wat de meest voorkomende droom is én wat de betekenis daarachter is.

Wereldwijd dromen we over van alles en nog wat, maar in Nederland staat een onderwerp duidelijk op nummer één.

De meest voorkomende droom

Misschien is het je wel eens overkomen dat je de volgende dag over je droom aan het vertellen was en dat je gesprekspartner vertelt dat hij of zij ook een keer precies daarover een droom had. En dat kan goed kloppen. Er zijn namelijk een paar onderwerpen die in onze droomwereld het vaakst voorkomen. Wereldwijd dromen mensen het meest over zwanger zijn, op reis gaan, honden, slangen en vreemdgaan. Maar in Nederland gaat de meest voorkomende droom over een ex. Over de hele wereld staan slapen met je ex en vreemdgaan op nummer vijf van de meest voorkomende dromen.

Wat betekent deze droom?

Heb jij wel eens over een ex gedroomd? Dan is dat dus helemaal niet gek. Toch kan het wel verwarrend zijn: betekent het dat je nog niet over je vorige partner heen bent? We kunnen je geruststellen, dat is meestal niet het geval. Dromen over je ex betekent vaak dat je zorgen hebt over de toekomst of dat je passie mist in je leven. Daarnaast kan het ook betekenen dat je toch iets mist in je huidige relatie of nog iets moet afsluiten uit je vorige relatie. In je dromen ben je vaak bezig met het verwerken van situaties uit het echte leven. Als je nog onzekerheden of problemen uit een vorige relatie met je meedraagt, is het dus niet gek als je ex ineens in je dromen – of misschien wel in een nachtmerrie – op duikt.

Wanneer je op dit vlak nog iets af te sluiten hebt, kan dit er ook voor zorgen dat je droomt over vreemdgaan. Ook daar hoef je dus niet meteen van in paniek te raken. Dit betekent waarschijnlijk juist dat je dit aan het verwerken bent.

Elke droom is anders

Hoewel over het algemeen de bovenstaande uitleg aan een droom over je ex gekoppeld kan worden, is het wel goed om bij jezelf na te gaan wat zo’n droom voor jou kan betekenen. Is er bijvoorbeeld toch nog iets wat je dwars zit of wat je nog niet goed hebt verwerkt? Bedenk voor jezelf of je daar ook iets mee wil doen of dat je het los wil laten. Zeker als je je alleen vaag nog iets van de droom kunt herinneren en het geen levensechte nachtmerrie is die vaker terugkomt, heeft het waarschijnlijk geen hele belangrijke betekenis gehad en kun je het misschien beter loslaten.

Bron | Women’s Health

Maryse De BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden