Margriet logo
Nicole en Martijn uit MAFS Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUMMarried At First Sight

Het wijngooi-incident en het kerstliedje van schoonmoeder Nella

Elke week blikt Margriets Merel (MAFS-fan van het eerste uur) terug op de meest opvallende momenten uit Married At First Sight. Zij kan niet om het wijngooi-incident van Nicole en Martijn en het ongemak tussen Paula, Remco én schoonmoeder Nella heen.

Er gebeurt zó veel deze week. Waar moet ik beginnen? Bij het ongemak tussen Paula en Remco op hun huwelijksdag? Of toch met de problematische huwelijksreis van Nicole en Martijn?

Het ongemak bij Paula en Remco

Paula en Remco zien elkaar bij het altaar voor het eerst. Waar Paula herhaaldelijk terugkomt op het feit dat ze ‘een man met haar’ voor zich had gezien, is Remco waarschijnlijk wat meer onder de indruk van de match. Hij complimenteert de bruid met haar mooie ogen. In de huwelijksgelofte laat Paula meteen haar terughoudendheid doorschemeren als ze het flesje massage-olie aanstipt dat ze van de bruidegom kreeg: ze heeft het meegenomen en misschien mag hij het gebruiken, maar: ‘eerst zien, dan geloven.’

Ook tijdens het huwelijksfeest zien we geen vuurwerk, het ijs lijkt maar niet te breken. Tijdens de fotosessie blijft het echtpaar afstandelijk en ongemakkelijk. Tegen een vriendin zegt Paula dat ze nog humor mist bij haar man, en interesse. Want zij heeft hem al gevraagd of hij kan dansen en koken en van welke vakanties hij houdt. Dat past naadloos in de vragenlijst die haar moeder weer tevoorschijn haalt tijdens het diner: opnieuw krijgt Remco een vragenvuur op zich afgevuurd. Schoonvader John houdt de score bij. Schoonmoeder Nella sluit haar speech af door het kerstliedje‘oh denneboom’ aan te heffen: kennelijk een traditie tijdens haar speeches. Ik krijg een beetje medelijden met Remco, want vanaf moment één lijkt hij telkens het verkeerde te doen of zeggen. De kans is groot dat Paula finaal over haar man heen dendert. Volgens expert Patrick ‘is dit stel al 25 jaar getrouwd, maar weten ze het zelf nog niet.’ Ik ben héél benieuwd of we dit gaan zien tijdens de huwelijksreis en de boel een beetje ontdooit.

Wichian en Loes op Tenerife

Ondertussen vliegen Wichian en Loes naar Tenerife. In het vliegtuig liggen ze tegen aan elkaar, ze noemen elkaar continu ‘lieverd’ en 'schat’ en verzuchten steeds hoe leuk het allemaal is. Op de eerste dag nemen ze samen surfles en daar ontstaat een rare dynamiek. Wichian lijkt het als een wedstrijd te zien en maakt aan de lopende band kinderachtige opmerkingen. Vooral tegen de instructrice, als zij de twee op het hart drukt ‘de benen gesloten te houden’ tijdens het peddelen. Ik gniffelde uiteindelijk om het feit dat Loes een ster op het surfboard blijkt te zijn en Wichian continu in het water valt.

Enige tijd later zie ik het eerste, serieuze gesprek van dit koppel. Loes vertelt dat haar vorige relatie in één klap eindigde omdat haar vriend overleed na een ongeluk. Ik vind het opvallend dat Wichian hier niet direct op ingaat, maar vraagt of het samenwonen dan moeilijk zal zijn voor haar. Gelukkig benadrukt hij voor de camera hoeveel respect hij voor Loes heeft, dat zij dit verhaal met hem deelt. Hij wil haar naar eigen zeggen graag helpen haar spreekwoordelijke tas te dragen, als die te vol is.

Martijn en Nicole en de strijd om het autorijden

Tussen Martijn en Nicole lijkt alles weer koek en ei nadat ze een avondje uit eten zijn geweest zonder camera's. Maar ja, voor hoelang? Kort, zo zien we al gauw. Het stel gaat karten, een gewaagde keuze na een eindeloze discussie over autorijden. Nicole mag zelfs de auto naar de kartbaan besturen van Martijn. Hoewel ze allebei hun best doen om het gezellig te houden, komt het allemaal nogal geforceerd over. Tijdens een drankje op het strand gaat het al de verkeerde kant op als Martijn beaamt dat Nicole in de friendzone zit. ‘Een maatje’ vindt Nicole geen goede term voor hun relatie. Dus natuurlijk ben ik niet verbaasd als het tijdens het diner tóch weer helemaal uit de hand loopt. Helaas staat de ruzie weer niet op camera, maar Nicole gooit een glas wijn in het gezicht van haar man omdat hij erkent dat hij haar een gevaar op de weg vindt. Je leest het goed. Hij bekritiseert de rij-instructrice op haar..... rijstijl. Hoewel Nicole de volgende ochtend meteen haar excuses aanbiedt, is het duidelijk: spullen pakken en naar huis. Volgende week zien we hoe het eindgesprek van dit koppel verloopt. Ik voorspel ruzie!

Cathalijne en Laura

We leren een nieuw koppel kennen: Cathalijne en Laura. De eerste woont en werkt op een vakantiepark met manege. Laura werkt ook in de dierenwereld met huisdierenverzekeringen. Daar is alvast een gemeenschappelijke interesse! Cathalijne omringt zich met vriendinnen en wat me vooral opvalt is dat ze nog steeds goed bevriend is met twee ex-vriendinnen. Ook Laura is sociaal: ze woont bijvoorbeeld samen met een huisgenoot in Tilburg. Cathalijne is een pittige tante, blijkt ook vlak voor de bruiloft. Als zij kans krijgt om de broer van Laura te ontmoeten, bijt ze Carlo toe dat ze ‘eigenlijk koffie zou krijgen en naar de wc zou mogen'. Als eerste kandidaat ooit hoeft ze de naam van haar aanstaande ook niet te weten, want ‘die hoort ze straks toch'. Het zijn wellicht de zenuwen, maar ik ben benieuwd of ze zich richting Laura ook zo pinnig opstelt. Volgende week zien we of en hoe ze elkaar het jawoord geven.

Weinig opvallende momenten bij Wilfred en François en Richelle en Maarten

En dan komen we aan bij Wilfred en François en Richelle en Maarten. Bij deze koppels gebeurt zó weinig dat het zoeken is naar opvallende momenten. De huwelijksreis van Wilfred en François zit er bijna op en we zijn benieuwd of de vlinders écht ontstaan als ze straks gaan samenwonen. Richelle en Maarten krijgen bezoek van expert Eveline om te polsen hoe het staat met de aantrekkingskracht en intimiteit. Richelle vindt het lastig om écht met haar gevoel in contact te staan en zit veel in haar hoofd. Gaat het dit koppel lukken om wat speelsheid en spontaniteit te ervaren op de huwelijksreis?

RedactieRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden