null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Het seizoen van de Leeuw is begonnen: dit betekent dat voor jou

Ongeveer elke dertig dagen komt de zon in een nieuw teken te staan. Op 22 juli is het seizoen van de extravagante Leeuw begonnen en dat betekent een maand vol opwinding en daadkracht. Tijd om jezelf centraal te stellen en dingen te doen die jij leuk vindt. Dat kan natuurlijk ook wat drama met zich meebrengen, maar ach.. je mag best eens wat meer aan jezelf denken.

Maar waar moet je je deze periode nou precies op focussen?

Eigenschappen Leeuw

Het seizoen van de Kreeft hebben we inmiddels achter ons gelaten en waar Kreeft staat voor diepe emotie, gehechtheid, familie en zorgzaamheid, staat Leeuw voor het tegenovergestelde: vrijheid, daadkracht, jovialiteit en 'ik ik ik'. Ze zijn dol op aandacht, ze zijn grappig, sociaal en heel positief. Klinkt als leuk gezelschap! Maar ze hebben niet alleen maar positieve eigenschappen. Leeuwen willen graag opvallen en overal de beste in zijn. En dat kan ook een beetje averechts werken. Wat brengt het Leeuwenseizoen specifiek?

Pak je moment in het seizoen van de Leeuw

Het teken Leeuw staat graag in de spotlights. Al heb je daar niet altijd zin in, dit Leeuwenseizoen zal dat anders voelen. Tijd om je moment te pakken en complimentjes zijn ook zeer welkom. Je hakt makkelijker knopen door en kunt stoppen met peinzen en twijfelen. Zeer aantrekkelijk voor je (eventuele) partner.

Lees ook:

De volle maan van 24 juli staat in Waterman: dit kun je ervan merken

Meer genieten

In het seizoen van de Leeyw wil je je graag verbinden. Niet alleen door middel van diepe gesprekken, maar vooral ook door gezelligheid en humor op te zoeken. Je voelt je even minder verantwoordelijk voor anderen, en probeert zelf lekker te genieten van het goede leven. Zware boeken en heftige films leg je voorlopig misschien even terzijde en je kiest meer voor luchtigheid.

Buidel opentrekken

Meer genieten gaat ook gepaard met meer uitgeven, maar dat is helemaal niet erg. Je zult zien dat je daar extra blij van wordt de komende weken. Trakteer jezelf op iets wat je al heel lang wilt en spendeer vooral je geld daar aan. Of dat nu voor anderen is of voor jezelf maakt niet uit, volg je impulsen.

Lees ook:

Naast ochtend- en avondmensen bestaan er ook déze 4 type mensen

Neem de tijd

Nu de vakantie is aangebroken is het hét perfecte moment om ook echt even wat me-time te nemen. Geniet van een wijntje, pak een terrasje, lees een boek, het maakt niet uit hoe je het doet, als je maar geniet van je dagen. Het Leeuwenseizoen is geen periode om alleen door te brengen, maar besteed de tijd met mensen die je dierbaar zijn.

Niet overdrijven in het seizoen van de Leeuw

Nog een wijze les: let er goed op dat je niet gaat overdrijven. Daar is een Leeuw namelijk erg goed in en vindt vaak dat hij/zij het beste verdient. Er is niets mis met vechten voor datgene dat je graag wilt, maar dit moet niet ten koste gaan van anderen. Je verdient het beste, maar dit geldt voor anderen net zo goed.

Bron | Cosmopolitan

Beeld | Getty Images

Inge DalGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden