null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Het huis opruimen? Je kunt het best bij deze kamer beginnen

Moet je nodig opruimen en kan het hele huis dat eigenlijk wel gebruiken? Dan weet je vaak niet waar je het best kunt beginnen. Deze expert weet het wel.

Volgens Tracy McCubbin is het voor je algehele gezondheid slim om als eerste de ruimte aan te pakken waar je bijtankt, uitrust en bijkomt. Je slaapkamer, dus. De redenatie van de Amerikaanse opruimdeskundige is even simpel als helder: een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Hoe? "Rommel geeft je eigenlijk een constante mentale to-dolijst," legt McCubbin uit op de website MBG Lifestyle. "Dat is zeker niet wat je nodig hebt in een ruimte waar je juist tot rust wilt komen aan het eind van de dag. Al die spullen zorgen alleen maar voor een verhoging van je stressniveau."

Slaapkamer opruimen? 3 tips

Ben jij overtuigd door het verhaal van deze opruimexpert en ga je vandaag nog je slaapkamer aanpakken? Met deze snelle tips van haar en concullega Kyle Quilici doe je dat zo effectief mogelijk.

1. Uitzicht vanaf je bed

Als je de kwaliteit van je nachtrust wilt verbeteren, is het belangrijk om rekening te houden met het uitzicht vanuit je bed. "Dingen die zorgen dat we gaan nadenken en ons zo juist uit de slaap houden, kun je beter op een andere plek neerzetten of -leggen," aldus opruimspecialist Kyle Quilici. Denk hierbij aan een laptop die in het zicht staat of sportspullen die in een hoekje liggen. Daarentegen doen rustgevende foto's in een kastje of kleine mooie kunstvoorwerpen volgens haar juist wonderen voor je balans en mentale gezondheid. Kun je meteen wat spullen verplaatsen als je toch aan het opruimen bent.

2. Niet te veel boeken

Dat je beter een boek kunt lezen dan op je telefoon kunt scrollen voor het slapengaan, weten we. Maar als je nachtkastje vol boeken ligt, is dat de eerste plek in de slaapkamer die om opruimen vraagt. "Ben je een bepaald boek nu niet aan het lezen? Maak er dan plaats voor in de kast," adviseert Tracy McCubbin. Anders stapelen ze zich alleen maar op en zorgen zo voor onrust (en stof) in de slaapkamer.

3. Weg met onnodige spullen

Waar je slaapkamer net na de verhuizing misschien een opgeruimde plek was, is het nu een soort opberghok geworden. Want geef maar toe, waarschijnlijk neem jij ook van alles mee die ruimte in en verlaten die spullen de kamer zelden meer. Toch zou dat wel moeten. McCubbin: "Hoe minder spullen in de slaapkamer, hoe beter. Zo spelen er minder stresshormonen op en kun je vaster, dieper en ongestoord slapen."

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | mondbodygreen.com

Beeld | iStock

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden