Lifestyle

Herfstharen: déze kapsels en kleuren ga je dit najaar overal zien

herfst-kapsels-trends-haartrends-margriet.jpg

Over een maand is het alweer herfst. Nieuw seizoen, nieuw kapsel. Wij worden in elk geval al héél blij van de haartrends die ons te wachten staan.

Als de bladeren aan de bomen kleuren, snellen we maar al te graag naar de kapper. Maar wat is dé kleur om onze lokken in onder te laten dompelen voor de herfst van 2018? En gaan we voor kort of laten we het lekker lang? Alle trends op een rij.

Schuin aflopende pony

De lok, een soort schuin aflopende pony die een beetje over je voorhoofd valt, maakt z’n rentree. Marilyn Monroe stond het beeldig.

Dunne pony

Twijfel je of een pony je staat? Dan is deze trend ideaal. Op de catwalks zijn volop ‘dunne’ pony’s bij de modellen gespot. Een paar lokken die over je voorhoofd vallen en die je naar hartenlust met gel kunt bewerken voor een wetlook.

Gordijntje

Een pony met een scheiding in het midden a la Brigitte Bardot, ook wel curtain bangs genoemd.

Een bericht gedeeld door Gabriela (@hairgab) op

Lage staarten, hoge knotten

Strak vastgeknoopt met een gezellig elastiekje of juist lekker rommelig.

Haarbanden

Nee, die zijn zéker niet alleen voor de kleintjes en houden je oren tijdens de gure herfstwind lekker warm.

Kapsels_trends_herfst_2018_haarband_Margriet

Balayage

Ook deze herfst is het in om je haar te laten verven volgens deze subtiele verftechniek. Maar waar we een jaar of twee geleden nog gingen voor bruin bovenop en blond in de punten, mag het nu nog veel natuurlijker ogen. Dus niet van bruin naar blond, maar bijvoorbeeld van donkerbruin naar lichtbruin.

Warme bruintinten

Kastanjebruin, koper: de typische herfstkleuren vind je nu ook weer terug in de kapsels.

Herfst kapsel 2018 Margriet

Koele blondtinten

Waar het bij brunettes zo warm mogelijk ‘mag’, is het dit najaar voor blondines juist in om het koel te houden. Maar, zo waarschuwen haarexperts, je haar kan er wat dof en futloos uitzien als je het asblond verft, terwijl warmere tinten het doen stralen en glanzen. Overleg dit goed met je kapper.

Kapsels herfst 2018 Margriet

Middenscheiding

Hij mag weer, hoor.

Lila

Je moet het durven, maar met lila maak je wel écht de blits. Vooral tieners en twintigers wagen de sprong in het paarse, maar ook als je de veertig aantikt kan het nog beeldig staan. Vind je het toch te heftig, dan kun je ook voor roze of perzikkleurige tinten gaan.

Herfst kapsels 2018 lila haar Margriet

Haarclip

En dan niet alleen de kleine clipjes om je lokken op hun plek te houden, maar de claw clip.

Lang, langer, langst

Of je nu steil haar of krullen hebt: je mag het lekker laten groeien. Lang wordt namelijk dé trend. Ook als je de veertig gepasseerd bent kan zo’n rijke haardos nog goed staan, of vind je dit wat meer voor je (klein)dochter?

Ook leuk om te lezen

Bron: Elle.com, Good Housekeeping

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant