Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Heleens boeken top 5: leven met een dwangstoornis

boeken1-jpg.jpg

Margriet-redacteur Heleen Spanjaard maakt elke week een selectie van leuke, spannende en bijzondere boeken. Deze week: Het heilige moeten, Is uw man al af?, Huid en haar, Trip en Het mooiste meisje van de klas.

boeken1.jpgHet heilige moeten
In haar boek Het heilige moeten. Mijn leven met een dwangstoornis vertelt Claudia van der Werf openhartig over de stoornis die haar jarenlang heeft geterroriseerd. Alles schoonmaken, dingen honderd keer nalopen, onder controle houden – en dat in het kwadraat. In 2007 heeft zij met behulp van therapie haar dwangstoornis onder controle gekregen. € 16,50 (Sijthoff). Bestel nu!

Is uw man al af? boeken2
In de vier jaar dat thrillerauteur Esther Verhoef columns voor Margriet schrijft, zijn er al heel wat onderwerpen de revue gepasseerd. Zoals: wie is de ideale man, opvoeddilemma’s, gedoe met de huisdieren, de remigratie van Frankrijk naar Nederland, bijzonderheden uit het dagelijkse schrijversleven en meer. Haar rake, herkenbare en amusante observaties zijn nu gebundeld in Is uw man al af? € 12,50 (Anthos). Bestel nu!

boeken3Huid en haar
In Huid en haar, de nieuwe roman van Arnon Grunberg  draait het om  Roland Oberstein, docent in Amerika. Hij heeft een vriendin in Amsterdam, maar ontmoet op een conferentie over de Holocaust Lea, met wie hij hecht bevriend raakt. Als Oscar voor de opvoeding van zijn zoon noodgedwongen naar Nederland gaat, kantelt zijn bestaan in meer dan één opzicht. € 19,95 (Nijgh & van Ditmar). Bestel nu!

Tripboeken4
Bij beelden van hondengevechten zap ik direct weg, ze maken me woedend. Thrillerschrijfster Judith Visser verdiepte zich in illegale hondengevechten om ze in haar nieuwste thriller Trip onder de aandacht te kunnen brengen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Amber en haar hond Yuriko die ongewild in deze wereld belanden. Want ook hier komen deze gevechten helaas op grote schaal voor. € 18,95 (Boekerij). Bestel nu!

boeken5Het mooiste meisje van de klas
Het mooiste meisje van de klas staat bol van (geheime) schoolliefdes, nostalgie en herinneringen uit de jaren ’70, ’80 en ’90 van de vorige eeuw. De zeer openhartige interviews van de tv-serie zijn voor dit boek uitgebreid en geactualiseerd. Ze zijn opgetekend met elk een eigen invalshoek. Het zijn verrassende, soms opzienbarende verhalen over schoonheid en over keuzes in het leven: herkenbaar voor iedereen. €14,95. Bestel nu!

Ook interessant