Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Heb je een kunstkerstboom? Zó creëer je evengoed een heerlijke kerstgeur in huis

zo-creeer-je-een-heerlijke-kerstgeur-in-huis.jpg

Een echte kerstboom in huis roept de geur van kerst op. Maar wat als je een kunstkerstboom hebt? Dan zijn er gelukkig nog een aantal manieren om een heerlijke kerstgeur in huis te creëren.

Welke geur roept bij jou het ultieme kerstgevoel op?

Kerstgeur in huis

Geuren kunnen positieve emoties oproepen en een gezellig en knus gevoel geven. Hoe kerst ruikt, is voor iedereen anders. Veel typische kerstgeuren zoals die van een echte kerstboom, de geur van kaneel en kruidnagel of een kop hete chocolademelk maken de feestdagen echt compleet. Dus ook als je een kunstkerstboom in huis hebt, kun je een heerlijke kerstgeur in huis creëren.

Kerstkrans

Als je een kunstkerstboom in huis hebt, dan mis je de heerlijke dennengeur in huis. Gelukkig kun je op een andere manier deze geur toch in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een echte kerstkrans, een kerststukje waarin dennentakken zitten of losse dennentakken in een vaas. Op deze manier creëer je een nostalgische kerstgeur in huis.

Lees ook:
Hier kijk jij het meest naar uit tijdens kerst, volgens je sterrenbeeld

Bakken

Nu we vaker aan huis gekluisterd zijn is het ideaal om lekkere koekjes of een taart te bakken. Zet gezellige kerstmuziek aan en je bent gelijk in de kerstsfeer. Gebruik als ingrediënten kaneel, sinaasappel, chocolade en amandelen voor de kerstgeuren. En misschien heb je nog ergens leuke vormpjes liggen zoals een kerstboom, kerstster of rendieren. Naast dat het er ontzettend leuk uitziet, blijft de geur de rest van de dag nog hangen.

Geurkaarsen

Nu het eerder donker wordt is niets zo gezellig als kaarslicht in huis. Door een geurkaars in huis te halen die ruikt naar sandelhout, kaneel of appeltaart, creëer je het ultieme kerstgevoel. Op déze manier kun je zo lang mogelijk genieten van je geurkaars.

Geurpan

Een gemakkelijke manier om een heerlijke kerstgeur te verspreiden door het huis is om een geurpan te maken. Zet daarvoor een pannetje met water op laag vuur en doe daar kruidnagel, sinaasappelschillen, kaneelstokjes en dennentakken in. Deze kerstige dingen zullen in het warme water een heerlijke kerstgeur af geven in huis.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle.be
Beeld | Getty Images

Ook interessant