MT24 M24 lezen kijken luisteren Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Heerlijk onderuitgezakt lezen, kijken en: luisteren naar Harry

Lekker veel boeken, films, muziek en documentaires die je niet wilt missen.

Net verschenen

MT24 M24 lezen kijken luisteren Beeld

Over de meest kwetsbaren

Non-fictie | Benjamin, de zoon van Aaltje van Zweden en dirigent Jaap van Zweden, heeft autisme en een verstandelijke beperking. Hij zat veilig in het Papageno Huis, tot de pandemie toesloeg en het de deuren moest sluiten. Dat inspireerde Aaltje tot Waar ben je thuis?, waarin zij vertelt hoe crisis en oorlog, in heden en verleden, als eerste de meest kwetsbaren treffen.
€ 20,99 (Ambo|Anthos).

Wat is er die nacht gebeurd?

Thriller | Zes vrienden brengen een weekend door in een oude, gerenoveerde vuurtoren op een Schots eiland. Betoverend mooi, maar er hangt wel een wat spookachtige sfeer. Diezelfde nacht verdwijnt één van hen, James. Een paniekerige zoektocht levert niets op. Maar wie zit de volgende ochtend gewoon aan het ontbijt? Een doodsbange James die weigert iets te zeggen. Waarom?
De vuurtoren door Fran Dorricott, € 19,99 (HarperCollins).

Wie was haar aanbidder?

Roman | Agaath is 78 jaar, en nu haar man is overleden is het tijd om haar villa te ontruimen. Een supermarkt-advertentie brengt de achttienjarige Karim in haar leven, hij haar zal helpen. Zijn vondst van een pakje oude liefdesbrieven, gericht aan Agaath, kantelt het leven van de weduwe. Zeg maar Agaath is een feelgoodroman van actrice Margôt Ros en Jeroen Kleijne.
€ 20,99 (Nijgh & van Ditmar).

MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 M24 lezen kijken luisteren Beeld

3X Vier je leeftijd

 1. Over de oudste mens ter wereld
  Nou en of Française Jeanne Calment haar leeftijd vierde! Zij was, toen ze in 1997 overleed, 122 jaar oud. De controverse rond haar leeftijd inspireerde Lucas Zandberg tot deze roman.
  De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom € 20,99 (De Arbeiderspers).
 2. Over de wetenschap van het ouder worden
  Tachtig procent van onze veroudering hebben we zelf in de hand. Hoe en waarom je een lagere biologische leeftijd kunt hebben dan je chronologische, wordt uitgelegd in dit boek.
  Leeftijd is meer dan een getal door Rose Anne Kenny € 22,50 (Volt).
 3. Over een gezonder en energieker leven
  Of je nu veertig of zestig bent, het is nooit te laat om je lichaam uit te dagen. Een goed trainingsschema en gezonde (plantaar­dige) recepten versterken lichaam en geest.
  Je beste lijf na je 40ste door Ellen Charlotte Marie € 24,99 (Lannoo).
MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 M24 lezen kijken luisteren Beeld

Album

Charmante Harry

De charmante popster Harry Styles zat ooit in de Britse boyband One Direction, maar oppervlakkige bubblegum pop is niet zijn handelsmerk. Dat bleek al bij zijn solodebuut in 2017. In zijn muziek voeren eerder invloeden van David Bowie, Paul McCartney en Fleetwood Mac de boventoon. Harrys derde soloalbum Harry’s House is net uit en telt dertien nieuwe liedjes waaronder zomerse single As it was. De plaat is niet bij Harry thuis opgenomen, maar op verschillende plekken in Groot-Brittannië, Los Angeles en Tokio.
Harry’s House is nu verkrijgbaar.

Film

Alles is te koop

Het kostuumdrama Illusions Perdues speelt in het Parijs van midden negentiende eeuw. Lucien (Benjamin Voisin) is een ambitieuze jonge dichter van het Franse platteland. Hij wil zijn geluk beproeven in de grote stad en wordt bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw (Cécile de France). Deze ver­fil­ming van het gelijknamige boek van Honoré de Balzac gaat over een welgestelde samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt. Bekroond met zeven César Awards, waaronder die voor Beste Film.
Illusions perdues, nu in de bioscoop.

MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 M24 lezen kijken luisteren Beeld

3x nu te streamen

 1. Vol levenslust
  SERIE | Alles uit het leven halen, ook op gevorderde leeftijd. Dat is wat actrices Jane Fonda (84) en Lily Tomlin (82) doen. Ze spelen de titelrollen in hun veelgeprezen comedyserie over twee tegenpolen die beste vriendinnen worden nadat hun echtgenoten uit de kast komen en een relatie krijgen. De 12 slotafleveringen staan nu online.
  Grace and Frankie, seizoen 7, nu op Netflix.
 2. Filmicoon
  DOCU | Op 5 augustus 2022 is het zestig jaar geleden dat Marilyn Monroe thuis dood werd aangetroffen. Volgens de officiële lezing had ze psychische problemen en maakte ze zelf een einde aan haar leven. Of was het toch moord? Deze film onderzoekt en laat Monroes vrienden aan het woord.
  The mystery of Marilyn Monroe: The unheard tapes, nu op Netflix.
 3. Terug naar de jaren 80
  SERIE | Het blijkt in 1987 een gat in de markt: telefoonsekslijnen. In de Nederlandse serie Dirty Lines krijgt de Amsterdamse psychologiestudent Marly Salomon (Joy Delima) een bijbaantje bij het nieuwe telecombedrijf Teledutch. Het bedrijf is gespecialiseerd in sekslijnen en wordt een doorslaand succes. Marly groeit mee.
  Dirty Lines, nu op Netflix.
Heleen Spanjaard & Ernest Marxredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden