Margriet logo
King Charles en zijn vrouw Camilla. Beeld Max Mumby/Indigo
Beeld Max Mumby/Indigo

Hartverwarmend: zó zien de kerstkaarten van de royals eruit

De eerste koninklijke kerstkaarten zijn weer gedeeld. Voor veel royals is het traditie om iedereen een fijne kerst te wensen met een bijzondere foto. Charles en Camilla delen voor het eerst een kerstkaart waar ze samen op staan en de Spaanse prinsessen poseren in de paleistuin.

Buckingham Palace onthulde de koninklijke kerstkaart van koning Charles III en zijn vrouw Camilla. Deze foto is een paar dagen voor het overlijden van Queen Elizabeth gemaakt. De kaart wordt naar relaties van Buckingham Palace verstuurd. Het Britse koningspaar heeft een korte, maar krachtige boodschap: “We wensen jullie een heel gelukkig kerstfeest en nieuwjaar”. Koning Charles III bewaart de uitgebreidere kerstwensen voor zijn allereerste kersttoespraak als koning.

Ook prins William, Kate en hun kinderen prins George (9), prinses Charlotte (7) en prins Louis (4) delen een zomerse foto. “We delen een nieuwe foto van het gezin voor de kerstkaart van dit jaar!” schreven ze bij het zonnige kiekje dat ze plaatsten op sociale media. De foto werd eerder dit jaar gemaakt door fotograaf Matt Porteous in Norfolk. De familie brengt veel tijd door in haar landhuis Anmer Hall, dat bij het landgoed Sandringham van de koninklijke familie hoort. Het gezin kiest voor een casual look:

Zó ziet de kerstkaart van de Spaanse royals eruit

De Spaanse royals hebben ook een kerstkaart de wereld in gestuurd. Koning Felipe en koningin Letizia staan er zelf niet op: ze kiezen voor een kiekje van hun dochters prinses Leonor en prinses Sofîa die samen poseren in warme witte truien in de paleistuin.

De kerstkaart van het Belgische koningshuis:

Ook onze zuiderburen sturen een kerstkaart. Koning Filip en koningin Mathilde poseren samen met hun vier kinderen ( prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore) en hun twee viervoeters: Simba (de bruine) en Jeep (de witte). Prins Gabriël heeft een flinke groeispurt gemaakt: hij is inmiddels langer dan zijn oudere zus. De boodschap op de kerstkaart luidt: “Zalig Kerstfeest en Gelukkig Nieuw Jaar.”

Ons eigen koninklijk huis stuurt ook elk jaar een kerstkaart, maar die laat nog even op zich wachten.

Bron | Beau Monde, NOS, People

Saskia WinkensMax Mumby/Indigo

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden