Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Handig! Maak je eigen luchtverfrisser

schoonmaken.jpg

Wie dit jaar gaat gourmetten met Pasen kan wel wat hulp gebruiken om geurtjes te laten verdwijnen. Met dit trucje zet je je (huisgemaakte) luchtverfrisser vast klaar.

Zelf luchtverfrisser maken

Schoonmaakmiddelen uit de winkel kun je ook vervangen door een groener alternatief. Een luchtverfrisser op basis van zuiveringszout (baking soda) is daar eentje van. Beter voor het milieu, maar toevallig ook heel leuk en eenvoudig zelf te maken. Nudge, platform voor positieve initiatieven, zette een aantal recepten voor natuurlijke schoonmaakmiddelen op rij, waaronder dit recept.

Wat heb je nodig?
– Een schone jampot met deksel
– Zuiveringszout (ook wel natriumbicarbonaat of baking soda genoemd)
– Etherische olie
– Klein spijkertje en een hamer

Zo maak je het:
Neem de glazen pot en vul deze voor eenderde met het zout. Daarna voeg je 30 druppels van de olie (kies een geur die jij aangenaam vindt) aan het zout toe. Meng deze goed en doe daarna de deksel op de pot. Maak met de spijker en de hamer kleine gaatjes in het deksel. En dan is de pot klaar voor gebruik. Je kamer gaat lekker ruiken als je de pot even schudt.

Met baking soda kun je trouwens nog veel meer schoonmaken. Ambachtelijke huisvrouw Lana geeft je in de volgende video tips voor schoonmaakmiddelen op basis van baking soda, die ze eerder aan de kijkers van tv-programma Kassa liet zien.

Meer schoonmaaktips? Lees dan ook:

Blender schoonmaken? Dit is de truc
Je keuken schoonmaken of desinfecteren?
Pannen schoonmaken

 

Ook interessant