Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dit vertellen je handen en vingers over je persoonlijkheid

handen-en-vingers-persoonlijkheid.jpg

Je hoeft niet te kunnen handlezen om informatie uit je handen te halen. Niet alleen uit het formaat en de huidstructuur van je handen, maar ook uit je vingers kun je een hoop over je persoonlijkheid aflezen.

Tijd om je persoonlijkheid door middel van je handen en vingers eens flink onder de loep te nemen. 

Formaat van je handen

Allereerst zegt het formaat van je handen al een hoop over hoe jij in het leven staat. Heb je relatief kleine handen? Dan ben je vaak ongeduldig, maar ook een snelle denker. Daarom vind je het prettig als mensen snel tot de kern komen. Mensen met kleine handen zijn daarnaast vaak proactief en denken in grote lijnen. Dit terwijl mensen met grote handen vaak rustiger zijn.

Heb je grote handen? Dan ben je waarschijnlijk een echte levensgenieter, maar bekijk je situaties wel graag analytisch. Zit je qua formaat handen een beetje tussen beide in? Dan ben je niet alleen verstandig maar ook intuïtief, waardoor je goed bent in bemiddelen. 

Structuur van je handen

Ook de huidstructuur van je handen vertelt veel over je persoonlijkheid. Is de huid op je handen fijn en glad? Dan ben je sensitief en daarmee gevoeliger voor sfeer.

Wanneer je een ruwe huid hebt, vertelt dit dat je een echte aanpakker bent en een onstuimig karakter hebt. Hebben je handen een normale structuur? Dan ben je evenwichtig en je bewust van de gevoelens van anderen. 

Lengte van je vingers

Niet alleen je handen in hun geheel, maar ook je vingers vertellen je veel over je persoonlijkheid. Al in de baarmoeder wordt bepaald hoe lang je vingers zullen worden. Dat heeft te maken met de hoeveelheid testosteron die er in de baarmoeder was.

Hoe meer testosteron, hoe groter de kans dat je een langere ringvinger dan je wijsvinger hebt. Dit wordt ook wel de wijsvinger-ringvinger-index genoemd. En die hoeveelheid testosteron heeft dus niet alleen invloed op de lengte van je vingers, maar ook op je persoonlijkheid:

Ringvinger langer dan wijsvinger

Als je ringvinger langer is dan je wijsvinger, dan zou dat betekenen dat je niet vies bent van een beetje flirten. Je bent een charmeur en je aan één partner binden, dat kan een uitdaging zijn. Je bent daarnaast een geboren leider met een duidelijk doel voor ogen. Het voortouw nemen? Dat is voor jou geen probleem, en ook aan zelfvertrouwen heb je geen gebrek. Daarnaast ga je een moeilijke situatie niet uit de weg. 

Wijsvinger en ringvinger even lang

Zijn beide vingers even lang? Dan ben jij sterk in communiceren. Je bent een rustig en warm persoon, waardoor mensen zich snel op hun gemak bij je voelen. Andere mensen helpen? Dat doe je met alle liefde. Toch heb je wel de angst om alleen te zijn

Wijsvinger langer dan ringvinger

Als je wijsvinger langer is, dan zegt dat over je persoonlijkheid dat je erg gevoelig bent. Je bent daarnaast slim en creatief, waardoor mensen voor een wijs advies graag naar jou toe komen. Je bent zorgzaam, maar je kunt in situaties ook snel angstig zijn. 

Middelvinger langer dan de rest

Als je middelvinger bijna een kootje boven de rest uitsteekt, dan betekent dat dat je van structuur houdt. Afspraken zijn voor jou heilig en zul daarom je altijd nakomen. 

Kleine pink

Wanneer het topje van je pink onder het bovenste kootje van je ringvinger uitkomt, dan is de kans groot dat jij een echte laatbloeier bent. Maar goed nieuws: vanaf je dertigste staat je leven in een stroomversnelling en haal je de verloren tijd weer makkelijk in.  

Lees ook: Dit zeggen je handen over je gezondheid

Vingerkootjes

Ook je vingerkootjes kunnen een hoop over je persoonlijkheid vertellen. Zijn de bovenste kootjes van je vingers het langst? Dan ben je spontaan en creatief. Is het middelste kootje het langst? Dan ben je rationeel ingesteld, je denkt verstandig na en zet je ideeën graag snel om in concrete plannen. Als je onderste vingerkootje duidelijk het langst is, dan heb je een grote behoefte aan fysieke uitdaging. Je bent een echte doener.

Flexibiliteit van je vingers

Als laatste zegt ook de flexibiliteit van je handen en vingers wat over je persoonlijkheid. Kun jij je vingers makkelijk naar achter bewegen? Dan ga je makkelijk met anderen mee. En kun je je duim ver naar achteren buigen? Dat zou betekenen dat je snel van mening kunt veranderen.

Daarnaast staat je linkerhand voor je privéleven en je rechterhand voor werk. Wanneer de vingers aan je linkerhand flexibeler zijn, dan zou dat betekenen dat je privé flexibeler bent dan in het zakelijke leven, en voor de rechterhand geldt dat natuurlijk andersom. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Happinez, Ze.nl
Beeld | iStock

Ook interessant