Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó kun je je handen het beste drogen nadat je ze hebt gewassen

handen-drogen.jpg

Dat het grondig wassen van je handen belangrijk is om besmetting met het coronavirus te voorkomen, weten we inmiddels wel. Maar wist je dat de manier waarop je je handen droogt minstens net zo belangrijk is?

Wij leggen je hier uit hoe je dit het beste kunt doen.

Wassen van je handen

Bij het wassen van je handen is het belangrijk dat je dit minstens 20 seconden doet. Om er zeker van te zijn dat je aan de 20 seconden komt, kun dit het beste timen door een liedje te zingen. Dit is ongeveer net zo lang als twee keer ‘Happy Birthday’. Wrijf je handen lang genoeg over elkaar en zorg dat de boven- en onderkant goed bedekt zijn met zeep. Wrijf hierbij je vingertoppen goed in en wrijf ook goed tussen je vingers en neem je polsen mee.

Lees ook: droge handen door al dat handen wassen? Dit kun je eraan doen

Beste methodes om te drogen

Nu is het tijd om je handen af te drogen. Veel mensen gebruiken een handdoekje of theedoekje om dit te doen, maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kun je dit beter niet doen. Zij adviseren namelijk papieren handdoekjes (bijvoorbeeld keukenpapier) óf een elektrische handendroger. Deze twee methodes zouden namelijk het meest hygiënisch zijn.

Wel zo veilig?

Er zijn echter ook studies gedaan waaruit blijkt dat een elektrische handendroger helemaal niet zo goed is als wordt beweerd, omdat ze bacteriën juist in de lucht zouden blazen. In ziekenhuizen en dokterpraktijken kunnen elektrische handendrogers dan ook het beste worden vermeden, maar als je verder niks bij de hand hebt is het natuurlijk beter dan niets. Als je echter zo hygiënisch mogelijk te werk wil gaan, dan kun je het beste voor papieren handdoekjes gaan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mindbodygreen, RIVM
Beeld | iStock

Ook interessant