Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is de reden dat mannen zo vaak met hun hand in hun broek zitten

dit-is-de-reden-dat-mannen-zo-vaak-met-hun-hand-in-hun-broek-zitten.jpg

Is het jou ook opgevallen dat mannen soms op de meest vreemde momenten hun hand in hun broek doen? Soms op straat, om alles daar even recht te trekken, maar ook gewoon op de bank tijdens het televisiekijken. Wat is daar de reden voor?

Het kunnen drie verschillende zijn, volgens het boek Human Lie Detection and Body Language 101.

Bescherming

Het kan zijn dat mannen graag hun hand op hun geslachtsdeel leggen omdat ze het op die manier kunnen beschermen tegen onverwachte aanvallen. Wanneer ze zich comfortabel en relaxt voelen, zijn ze minder alert en is het dus belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Of misschien is hij onbewust bang dat jij per ongeluk iets te enthousiast met je knie zwaait. Hoe dan ook, de hand op het zaakje zorgt voor een veilig gevoel.

Kalmerend

Daarnaast is uit biologisch onderzoek gebleken dat er bij mannen een kalmerende stof (oxytocine) vrijkomt wanneer ze met hun hand in hun broek zitten. Dit heeft verder niets te maken met opwinding of seksuele aanrakingen, maar waarschijnlijk meer met het veilige en beschermde gevoel van het vorige punt. Dus wanneer mannen gestrest zijn, zullen ze sneller hun hand in hun broek laten verdwijnen.

Oerinstinct

Als laatste kan deze reflex ook te maken hebben met dominantie. Heel vroeger legden onze voorouders namelijk hun hand op hun genitaliën om aan te tonen wie de baas was. Het kan dus zijn dat mannen dit nu ook nog heel onbewust om deze reden doen. Toch verklaart dat niet waarom ze het ook doen wanneer ze alleen thuis zijn, zonder andere mannen in de buurt. Dan zijn de andere twee redenen iets aannemelijker.

Bron | Flair
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant