Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je hamburgers beter niet vooraf kunt zouten als je gaat barbecueën

hamburgers-bakken-liever-zonder-zout-op-de-barbecue.jpg

Een avondje barbecueën is eigenlijk niet compleet zonder dat we een paar lekkere hamburgers bakken! Helaas zijn hamburgers niet het makkelijkste vlees om te grillen. Want hoe zorg je ervoor dat ze lekker mals blijven en niet te droog worden?

Vooral de manier van zouten blijkt erg belangrijk te zijn.

Hamburger niet van te voren zouten

Het is namelijk geen goed idee om je hamburgers vóór het grillen te zouten. Zout onttrekt namelijk water aan vlees, waardoor je burger uiteindelijk veel droger van de barbecue afkomt. Als je wilt dat je burger lekker mals blijft, dan kun je deze dus het best pas achteraf zouten.

Veelgemaakte fout bij hamburgers bakken

Een fout die ook veel mensen maken, is dat de ze het deksel op de barbecue doen om het proces een beetje te versnellen. Het gevolg is dat je hamburgers naar rook smaken en niet gelijkmatig gegrild zijn. Zorg er daarom gewoon voor dat de barbecue goed heet is en dat de hamburgers tijdens het bakken op het heetste deel van de grill liggen.

Lees ook: Hierom moet je satéprikkers na een barbecue niet laten rondslingeren

Geen vastplakkende burgers meer

Heb jij vaak dat je hamburgers aan de grill blijven plakken? Dit kun je heel gemakkelijk voorkomen door je grill van tevoren goed schoon te maken en daarna flink in te vetten. Je kunt de grill het beste schoonmaken door deze even warm te maken en vervolgens een staalborstel te gebruiken om het ergste aangekoekte vuil te verwijderen. Vervolgens wrijf je de grill nog even in met in olie gedrenkt keukenpapier zodat ‘ie goed vet is.

Plakje kaas erbij?

Eet jij je hamburgers graag met een plakje kaas erop? Zorg er dan voor dat je de kaas niet te vroeg op de hamburger gooit. De kans is groot dat de kaas anders van de burger afdruipt en vervolgens op de barbecue komt. Wacht daarom na het grillen nog zo’n twee minuten voordat je de kaas erbij doet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Wijnspijs
Beeld | iStock

Ook interessant