Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Wat is het verschil tussen hair- & bodyzeep en gewone shampoo?

wat-is-het-verschil-tussen-hair-bodyzeep-en-gewone-shampoo.jpg

Als je op vakantie gaat is het wel zo handig om zo min mogelijk spullen met je mee te slepen, of je nu naar het buitenland gaat of in eigen land blijft. Vandaar dat een speciale hair- & bodyzeep zo ideaal is. Maar als je je haar daarmee wast, is het effect dan hetzelfde als bij gewone shampoo?

Volgens Quest zorgen zowel shampoo, zeep als douchegel er op dezelfde manier voor dat je schoon wordt. Er zitten zogenoemde oppervlakte-actieve stoffen in doucheproducten. Maar die stoffen zitten in eigenlijk álle producten die schoonmaken, dus ook in bijvoorbeeld afwasmiddel. Zou dan zelfs afwasmiddel je haar schoon krijgen? Volgens Mark Vis, fysisch chemicus bij de Technische Universiteit Eindhoven, wel.

Hair- & bodyzeep

“De zeepmoleculen in afwasmiddel zijn misschien ietsje minder vriendelijk voor je huid dan die in douchegel of shampoo. Maar ze maken je huid en haar even goed schoon”, zegt hij tegen Quest. Maar een belangrijk punt is dat er wel kleine verschillen zitten in de samenstelling van al die verschillende doucheproducten. Er zitten bijvoorbeeld ingrediënten in die ervoor zorgen dat je huid of haar niet alleen schoon wordt, maar ook nog fijn voelt na het douchen.

Lees ook: 6 fouten die je maakt tijdens het wassen van je haar

Andere samenstelling

Hoeveel vuil je weg moet wassen en hoeveel je van het natuurlijke laagje vet je op je huid laat zitten, is anders voor je haar dan voor je huid, legt Vis uit. Daarom hebben shampoo en douchegel een iets andere samenstelling. Een hair- & bodyzeep, die je overigens vaker voor mannen dan voor vrouwen in de schappen ziet liggen, werkt dus gewoon voor allebei. Het kan er alleen voor zorgen dat je hoofdhuid iets droger wordt dan van gewone shampoo en je haar iets minder glad.

Voor mannen

Voor mannen is dat vaak een minder belangrijk punt én zij hebben over het algemeen minder lang haar. Daarom kun je voor je mannelijke metgezel prima een hair- & bodyzeep inpakken. Of je er zelf ook voor kiest is aan jou. Je kunt natuurlijk altijd nog je shampoo, douchegel én conditioner overgieten in kleine reisflesjes.

Bron | Quest
Beeld | iStock

Ook interessant