Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Bizar, maar blijkbaar het proberen waard: je haar met een rauw ei wassen

je-haar-met-ei-wassen-bizar-maar-blijkbaar-het-proberen-waard.jpg

Last van droog of juist vet haar? Je haar met ei wassen is volgens menig gezondheidswebsite dé tip. Maar waarom? En hoe doe je het precies?

Misschien gruwel je al bij het idee, maar lees hieronder vooral even de beweerde voordelen.

Waarom ei goed is voor je haar

Eieren bevatten belangrijke stoffen. Een paar daarvan zijn in het bijzonder goed voor je haar een hoofdhuid, schrijven bijvoorbeeld Medical News Today en Gezonder Leven. Zo kan het rauwe eiwit je haar versterken en volume en glans geven, net als zink. De aminozuren zouden goed kunnen zijn voor je haargroei en de vetzuren zouden pluizig haar en gespleten punten kunnen voorkomen. Foliumzuur (vitamine B11) werkt volgens de sites dan weer tegen haaruitval. En, niet te vergeten: biotine (vitamine B8), dat ook volgens het Voedingscentrum een positieve invloed heeft op je haar.

Je haar met ei wassen: zo doe je het

Klinkt positief allemaal. Er zijn op internet ook lovende recensies over dit alternatief op schadelijke shampoos en conditioners te lezen. Maar dan het praktische gedeelte: hoe was je je haar precies met ei? Er zijn verschillende manieren, afhankelijk van jouw haartype:

1. Droog haar wassen met eigeel

Vooral het eigeel zou een perfecte conditioner zijn voor droog haar, omdat het je haar zachter en iets vetter maakt. Splits het eigeel en kluts het in een kopje.

2. Vet haar wassen met eiwit

Heb je juist vet haar, dan kun je het best het eigeel eruit filteren en alleen het rauwe eiwit gebruiken. Schenk ook dit in een kopje.

3. Normaal haar wassen met eiwit én eigeel

Heb je geen droog en geen vet haar, dan kun je prima het gehele ei gebruiken. Kluts het in een kopje.

Let op

Voordat je daadwerkelijk het ei in je haar smeert, is het belangrijk om drie dingen te weten:

1. Eerst het ei, dan de (natuurlijke) shampoo

Ei zou dus als een goede conditioner kunnen werken, maar je kunt die dan wel het best aanbrengen vóórdat je je shampoo gebruikt. Als je het andersom doet, is de kans groot dat je het ei maar moeilijk uit je haar gespoeld krijgt. En je wilt echt alle resten eruit krijgen om eventuele stank te voorkomen.

2. Spoel het ei met koud of lauw water uit je haar

Was je haar niet met warm of heet water als je er ei in doet. De kans is namelijk groot dat het ei dan door de warmte als het ware gaat koken in je haar. Dit doet geen pijn, maar als het eiwit stolt, wordt het een heel lastig klusje om het er met shampoo weer uit te spoelen.

3. Ga na of je allergisch bent voor ei

Krijg je last van jeuk of roodheid nadat je je haar hebt gewassen met ei? Dit kan een teken zijn dat je allergisch bent. Om dit te voorkomen, kun je het best eerst wat rauw ei op je huid smeren, om te zien of je er een allergische reactie van krijgt. Beter op dat ene kleine plekje jeuk en roodheid dan over je hele lichaam als je onder de douche staat.

Zien hoe anderen hun haar wassen met ei? Check onderstaande filmpjes:

Dit is een van de best beoordeelde haarmaskers op Bol.com:

Bron | Medical News Today, Gezonder Leven, Voedingscentrum
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Ook interessant