Zó vermijd je groepsgesprekken met onbekenden op Instagram | Margriet
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó voorkom je dat je aan groepsgesprekken met onbekenden wordt toegevoegd op Instagram

Merk jij dat je de laatste tijd opvallend vaak aan groepsgesprekken op Instagram wordt toegevoegd, met mensen die je helemaal niet kent? Je bent niet de enige: heel veel Instagram-gebruikers worden momenteel geterroriseerd door zogeheten ‘bots’. Hoe kom je hier vanaf?

Met de volgende tips kun je voorkomen dat je aan dergelijke groepsgesprekken op Instagram wordt toegevoegd.

Gevaarlijke websites

Toegevoegd worden aan een groepsgesprek op Instagram is natuurlijk niet erg als je de personen met wie je in het gesprek zit kent. Maar als je ineens wordt toegevoegd aan groepsgesprekken met mensen die je helemaal niet kent, is het een ander verhaal. Zeker als er mensen met kwade bedoelingen achter die accounts zitten. Achter het account dat je toevoegt aan zo’n groepsgesprek, schuilt namelijk een robot (ook wel ‘bot’ genoemd). Zij delen in het gesprek vervolgens één of meerdere links, die je doorsturen naar gevaarlijke websites. Dit kunnen websites zijn die geld afhandig willen maken, maar bijvoorbeeld ook websites met gewelddadige video’s.

Lees ook:
Dit zijn de leukste Instagram-accounts tijdens de coronacrisis

Zó word je nooit meer toegevoegd aan groepsgesprekken op Instagram

Het is dus belangrijk dat je nooit op zo’n link klikt. Om ervoor te zorgen dat je überhaupt geen meldingen krijgt van ongewenste groepsgesprekken, heeft Instagram een handige functie. Ga naar ‘instellingen’, klik op ‘meldingen’ en ga daarna naar ‘privéberichten’. Je krijgt nu een lijst te zien waarbij ook het onderdeel ‘groepsverzoeken’ staat. Klik hierbij op ‘uit’ en je krijgt in de toekomst geen meldingen meer van dit soort groepsgesprekken.

Om ervoor te zorgen dat je helemaal niet meer wordt toegevoegd aan gesprekken met vreemden ga je naar ‘instellingen’, klik je op ‘privacy’ en daarna op ‘chatberichten’. Onder het kopje ‘anderen toestaan je toe te voegen aan groepen’ vink je vervolgens ‘alleen mensen die je volgt’ aan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant