Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Heb je groene ogen? Men gelooft dat déze eigenschappen daarbij horen

heb-je-groene-ogen-men-gelooft-dat-deze-eigenschappen-daarbij-horen.jpg

Onze ogen vertellen veel over ons. Door diep in iemands ogen te kijken, zie je vaak wat diegene denkt en ook emoties zijn als eerste in onze ogen af te lezen. Een oogkleur kan ook iets zeggen over iemands persoonlijkheid en eigenschappen.

Heb jij toevallig groene ogen? Of misschien iemand die je kent? Men gelooft dat dít de meest voorkomende kenmerken zijn van mensen met groene ogen.

Groene ogen

Zweeds onderzoek toonde aan dat de oogkleur wordt bepaald door hetzelfde gen dat de voorste kwabben van de hersenen vormt. De ogen zijn het enige deel van het brein wat je aan de buitenkant kunt zien. Je ogen zeggen dan ook veel over jezelf, je gedachten en je gevoelens. Groene ogen hebben is erg zeldzaam en worden vaak gezien als de ultieme jackpot omdat slechts 2 procent van de wereldbevolking deze kleur ogen heeft.

Intelligent

Mensen met groene ogen worden vaak als intelligent gezien. Het schijnt namelijk zo te zijn dat ze heel erg gedreven zijn. Dit alles omdat de kracht van de kleur bruin wordt gecombineerd met het kalme dat blauw uitstraalt.

Creatief

Van veel mensen met groene ogen wordt gezegd dat ze erg creatief zijn. Zo zijn er mensen met deze kleur ogen die heel veel fantasie hebben en daardoor op de meest briljante ideeën komen.

Charmant

Vaak wordt je omschreven als charmant en aantrekkelijk, wat ook weer terugkomt in je passie en gedrevenheid. Wist je dat een aantal mooie mannen in Hollywood ook groene ogen hebben? Gerard Butler, Robert Pattinson, Jensen Ackles, Tom Cruise en Christian Bale horen allemaal bij de 2 procent van de wereldbevolking met deze kleur ogen.

Lees ook: 6 tips om je ogen groter te laten lijken

Jaloers

Doordat je vaak gedreven en gepassioneerd bent, kun je ook jaloers zijn. Mensen met groene ogen staan er ook om bekend dat ze vijandig of agressief kunnen zijn als ze jaloezie ervaren. Gezonde jaloezie is niet verkeerd; zolang het daarbij blijft is het een teken van liefde.

Mysterieus

Mensen die groene ogen hebben zeggen veel minder over hun persoonlijkheid. Ze weerspiegelen wel een heleboel gedachtes maar deze kan een ander vaak niet raden. Je hebt vaak een waas om je heen van geheimzinnigheid.

Hartstochtelijk

Gedreven en gepassioneerd: dat zijn hele mooie eigenschappen. Of je dit nou hebt in je werk of in je privéleven, je bent oprecht en je luistert graag naar de medemens.

Bron | Beautify, Visus Oogkliniek
Beeld | iStock

Margriet extra 4

Heb jij Margriet Extra: Energiek & In balans al in huis? Een inspirerende special met veel handige tips die juist nú zo goed van pas komen. Over vol energie de zomer in te gaan, rust vinden in rituelen, wandelen en yoga en nog véél meer. Haal deze editie nu in de winkel óf bestel ‘m hier veilig online (zonder extra verzendkosten).

Ook interessant