Margriet logo
null Beeld

Grappig: dít is wat je borsten je vertellen over je persoonlijkheid

Soms kom je van die onderzoeken tegen waarvan je je afvraagt hoe de wetenschapper tot de onderzoeksvraag is gekomen. Een daarvan is een onderzoekje van de Italiaanse seksuoloog Piero Lorenzoni. Volgens hem zouden er genen zijn die zowel de vorm van je borsten als je karakter beïnvloeden.

Lorenzoni publiceerde een onderzoek in de Duitse krant Bild waarin hij het verband legt tussen de verschillende vormen van de borsten en de persoonlijkheid van een vrouw. De seksuoloog stelt dat je vrouwenborsten kunt verdelen in de vormen van verschillende soorten fruit: citroen, papaja, appel, peer, kers, meloen, nectarine en sinaasappel. Vervolgens koppelde hij bepaalde karaktereigenschappen aan elk borsttype. Hoe betrouwbaar het onderzoek is, laten we maar even in het midden. Maar grappig om te lezen is het wel.

Aan de hand van welke fruitsoort zou jij je borsten beschrijven? Dit zegt het over je persoonlijkheid.

Citroenen

Dit type omschrijft Lorenzoni als klein en symmetrisch. Vrouwen met ‘citroenen’ zouden volgens de seksuoloog vaak elegant en intelligent zijn. Ze zijn emotioneel in balans en houden van rust. Daarnaast zouden ze beschikken over een flinke dosis zelfspot.

Papaja's

Heb je grote, hangende borsten? Dan ben je volgens Lorenzoni een superwoman. Dit type vrouw wordt door hem omschreven als doelbewust en onafhankelijk. Je denkt goed na voordat je iets zegt of doet en blijft te allen tijde kalm. Kortom, je bent altijd in controle. Vrouwen met ‘papaja-borsten’ zijn volgens de Italiaan daarom goede leiders.

Appels

Kleine borsten die een beetje hangen en waarvan de tepels iets naar buiten wijzen, zijn volgens de seksuoloog te vergelijken met een appel. Deze vorm zou een teken zijn dat je een onafhankelijk en avontuurlijk persoon bent. Je bent een vrije denker, doet het liefst waar je zelf zin in hebt en houdt van spontane acties.

Peren

Peervormige borsten beschrijft de Italiaan als driehoekige borsten die een beetje hangen. Ze wijzen naar buiten en hebben grote tepels. Dit gaat volgens hem vaak samen met vrouwelijke en sensuele vrouwen met een sterke persoonlijkheid. Heb je dit soort borsten, dan ben je open en probeer je jezelf steeds te verbeteren. Ook zijn vrouwen met peervormige borsten volgens de Italiaanse seksuoloog optimistisch en hebben ze een goed gevoel voor humor.

Kersen

Heb jij vooruit wijzende borsten die wat verder van elkaar staan? Dan zou Lorenzoni je indelen in de categorie ‘kersen’. En zo vurig als de kleur van deze fruitsoort is, zo passioneel is volgens de onderzoeker ook het karakter van deze vrouwen. Hij beschrijft je dan ook als gepassioneerd én moedig. Wanneer je dit type borsten hebt, ben je niet bang om uitdagingen aan te gaan en goed in het nemen van beslissingen. Je bent spontaan en vrolijk en een echte gangmaker.

Meloenen

Wanneer je een probleem hebt, kun je volgens Lorenzoni het best aankloppen bij vrouwen met grote eh... meloenen. Vrouwen met dit type ronde borsten en recht vooruit wijzende tepels zijn vriendelijk en betrouwbaar, zo stelt de seksuoloog. Ze zetten zichzelf vaak opzij om anderen te helpen. Daarnaast functioneren ze goed als bemiddelaar. Ze zijn een kei in het creëren van harmonie en kunnen daardoor elk conflict oplossen. Door hun vrijgevige en verzorgende karakter stellen ze anderen snel op hun gemak.

Nectarines

Klein, hangende borsten met grote tepels worden door de seksuoloog beschreven als nectarines. Dit type kenmerkt volgens hem de wijze vrouw. Ze is niet alleen verstandig, maar houdt er ook van om nieuwe dingen te leren. Deze vrouwen doen er volgens Lorenzoni alles aan om de vrede te bewaren. Niet verwonderlijk dat ze dan ook niet zo goed tegen drama kunnen. Ze zullen er volgens hem alles aan doen om het anderen naar de zin te maken.

Sinaasappels

Heb je middelgrote, ronde borsten die een beetje naar buiten wijzen? Dan heb je twee sinaasappels voor de deur. Sinaasappels kenmerken de allemansvriend. Vrouwen met dit type borsten zijn volgens de Italiaan oprecht en meegaand. Herken je je in dit type? Dan is de kans groot dat je met bijna iedereen goed op kunt schieten, mede doordat je veel mensenkennis hebt.

Bronnen| Bild, The Register

Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden