Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Verrassend: als je dit toevoegt aan een goedkope rode wijn kun je ‘m lekkerder maken

goedkope-rode-wijn-gekocht-hiermee-kun-je-m-lekkerder-maken.jpg

Het kan soms best een uitdaging zijn om voor het schap met wijnen een lekkere te vinden. Ga je voor een dure fles of toch voor een goedkoper wijntje? Als je de gok waagt om een goedkope rode wijn het voordeel van de twijfel te geven, maar dit toch verkeerd uitpakt, hoeft de inhoud nog niet door de gootsteen.

Met deze simpele tip maak je goedkope rode wijn namelijk lekkerder. En het geheime ingrediënt heb je hoogstwaarschijnlijk al in huis. 

Goedkope rode wijn

Het probleem bij een goedkope wijn is vaak dat het wat flauw kan smaken. Het hoeft daarmee niet per se vies te zijn, maar hij kan een beetje pit missen of snel vervagen. De oplossing? Een snufje zout. Dit geeft je wijn extra smaak en helpt ook als je wijn net iets te fruitig is. Met dit handige en goedkope trucje hoef je nooit meer wijn boven je budget te kopen. Alhoewel, als je een wijn echt niet te drinken vindt, dan zal het er niet ineens een prijswinnende fles van worden. Het helpt vooral om een goedkope rode wijn wat meer pit te geven. Deze tip werkte zelfs voor ’s werelds grootste wijnexporteur Gina Gallo, die haar wijn wat minder fruitig wilde en kracht miste. Haar tafelgast Nathan Myhrvold voegde aan haar glaasje Cabernet een klein snufje zout toe, en het smaakte de echte wijnkenner meteen een stuk beter. 

Lees ook: Rode wijn blijkt ook om déze reden gezond te zijn

Een beetje kaas

Een ander handig trucje om je goedkope rode wijn lekkerder te maken voor je gasten, is om ze vooraf een stukje kaas voor te schotelen. De zuivel en het zout in de kaas zorgen ervoor dat het boeket en de fruitigheid van de wijn beter tot zijn recht komen. In Frankrijk werd hier door het centrum voor smaak- en eetpatronen met 31 wijnkenners onderzoek naar gedaan. Daaruit bleek dat elk glas – van goedkope tot duurdere wijnen – beter smaakte als er vooraf een stukje kaas werd gegeten. Naast de smaak helpt kaas ook tegen een droog gevoel van de tannine in de mond. Het maakte daarbij niet uit welke soort kaas de wijnkenners voorgeschoteld kregen. Dus zelfs met een gewoon blokje jong belegen kom je er voortaan goed vanaf bij je gasten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Het Laatste Nieuws, The Wallstreet Journal, The Telegraph
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant