Margriet logo
null Beeld

Goede voornemens volhouden? Deze 8 apps op je telefoon kunnen helpen

Ieder jaar proberen we het weer: goede voornemens volhouden. We willen afvallen, stoppen met roken, vaker doen wat we leuk vinden, minder werken, meer sporten. Toch is het best lastig om onze gewoonten – die er al jarenlang ingesleten zitten – ineens om te gooien.

Schakel daarom virtuele hulp in en maak dit jaar je goede voornemens waar met deze handige apps.

Minder drinken

Wordt dit het jaar dat je minder vaak een wijntje bij het eten drinkt? Of dat je strengere grenzen voor jezelf stelt op een feestje? Download dan de app Drinkaware. Je kunt in deze app bijhouden hoeveel je gedronken hebt. De app rekent vervolgens uit hoeveel alcohol er in je bloed zit en geeft je inzicht in je drinkgewoonten. Bewustwording is een eerste stap naar minder drinken. Download via Apple iTunes of Google Play Store.

Meer bewegen

Er zijn ein-de-loos veel apps die je kunnen helpen met sporten. Van tien-minuten-workouts voor thuis tot meer geavanceerde apps voor de fanatieke sporter. Een van onze favorieten is Hardlopen met Evy. Hardlopen kost niets en kun je overal doen, dus met die smoesjes hoef je niet aan te komen. Met de hardloop-app van Evy bouw je je schema geleidelijk op en ren je voor het weet tien kilometer. Download via Apple iTunes of Google Play Store.

Een partner vinden

Ben je er na dit jaar wel klaar mee om als vrijgezel door het leven te gaan? Dan is het tijd voor een leuke relatie. Natuurlijk kun je losgaan op datingsites, maar een app is net wat toegankelijker. Wat dacht je van de app Happn, waarmee je single mensen die je passeert op straat kunt terugvinden (mits zij de app ook hebben, natuurlijk)? Download via Apple iTunes of Google Play Store.

Stoppen met roken

Misschien wel een van de lastigste voornemens die mensen ieder jaar massaal weer maken. Alle hulp is daarom welkom, zoals de app Kwit. Deze leuke app helpt je te motiveren door middel van spelletjes en motiverende kaarten. Heb je behoefte aan een sigaret? Dan hoef je alleen even met je telefoon te schudden en Kwit staat klaar om je te motiveren. Download via Apple iTunes of Google Play Store.

Minder op je telefoon zitten

Hartstikke handig, die smartphones, maar ze nemen ook zo veel tijd in beslag. Als je daar in 2021 niet meer op zit te wachten, dan is het tijd om Forest te installeren. In deze app kun je bomen laten groeien zolang je je telefoon niet gebruikt voor andere dingen. Open je een berichtje of je social media? Dan zijn al je bomen weer weg. Download via App iTunes of Google Play Store.

Geld besparen

Je weet pas hoe je geld kunt besparen als je weet wat je uitgeeft. De app Money Pro helpt je om hier inzicht in te krijgen. Houd je inkomsten en uitgaven bij en zet deze in verschillende categorieën. Zo zie je in een handomdraai waar je op kunt besparen. Ook geeft de app je herinneringen om je rekeningen te betalen. Handig! Download via Apple iTunes of Google Play Store.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Een leukere baan vinden

Ben je niet meer zo blij met je baan? Dan is het tijd voor iets nieuws. En die perfecte vacature komt niet vanzelf jouw kant op: je zal zelf actief op zoek moeten. Met de app van Indeed Vacatures kun je heel makkelijk functies binnen jouw vakgebied vinden. Download via Apple iTunes of Google Play Store.

Minder chaotisch zijn

Als jouw doel voor 2020 is om wat minder chaotisch door het leven te gaan, dan moet je ergens beginnen. Waarom niet bij je wachtwoorden? Jij als rommelkont vergeet ze constant, en de app Keeper onthoudt ze voor je. Download via Apple iTunes of Google Play Store.

Bron | Viva

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 02 ligt nu in de winkel! In dit nummer een interview met Loretta Schrijver, lekker fit het nieuwe jaar in (met weekplan), winterpastels en wol en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden