null Beeld

Goede voornemens? Als je dít vanavond doet, komen ze echt uit

Je hebt vast

al ergens voorbij zien komen dat er vandaag – 21 december – een bijzonder

moment plaatsvindt: twee reuzenplaneten Saturnus en Jupiter zullen elkaar

vanavond kruisen en pal naast elkaar komen te staan. Deze Grote Conjunctie

markeert het begin van het Waterman Tijdperk én is het moment om jouw

droomleven waar te maken.

Geen zorgen als

dit allemaal een beetje vaag klinkt, we leggen het hieronder uit.

Goede voornemens vs. manifestatie

Ooit gehoord van manifestatie? Iets manifesteren is eigenlijk bijna hetzelfde als het hebben van goede voornemens. Maar waar je bij goede voornemens hoopt dat het je gaat lukken, doe je bij manifestatie alsof jouw dromen al waarheid zijn. Het heeft alles te maken met de wet van de aantrekkingskracht: je krijgt wat je aantrekt. Als jij gelóóft dat je een leuke partner gaat vinden, rijk gaat worden, je angsten gaat overwinnen of eindelijk je droombaan gaat krijgen, dan gebeurt het ook.

Positievevibraties

Het universum bestaat uit vibraties, en jij ook. Gelijkwaardige vibraties trekken elkaar aan. Als jij positieve vibraties uitstraalt, komen er ook positieve vibraties naar je toe. Je moet er alleen wél in geloven. Een voorbeeldje: je auto gaat kapot en je hebt geen geld voor een nieuwe. Je denkt constant aan hoe verschrikkelijk het is dat je auto kapot is en dat je weinig geld hebt. Dit is de vibratie die je uitstraalt naar het universum: alles gaat fout én ik heb geen geld. Het universum denkt dan: oké, dat is hoe het is. Als je daarentegen tegen jezelf zegt: ik heb genoeg geld voor een nieuwe auto, pikt het universum deze vibraties op en stuurt gelijkwaardige vibraties naar je toe.

Lees ook:

Goede voornemens? Déze sterrenbeelden houden zich er meestal niet aan

Wat heeft het metde 21e te maken?

Wanneer er een belangrijke astronomische gebeurtenis plaatsvindt, zoals die van vanavond, zijn de vibraties van het universum nóg hoger dan normaal. Zie het als een soort weersvoorspelling: de samenkomst van Saturnus en Jupiter betekent een zonnige, stralend blauwe lucht met geen enkele wolk in zicht. Dat betekent dat jouw vibraties op dit moment een stuk beter opgepikt worden door het universum. Deze gebeurtenis komt maar één keer in de vierhonderd jaar voor, dus je kunt er maar beter optimaal gebruik van maken. Dit is hét moment om jouw droomleven te manifesteren.

Waterman Tijdperk

Op het moment van de Grote Conjunctie staan Saturnus en Jupiter in het sterrenbeeld Waterman, wat betekent dat we het Waterman Tijdperk ingaan. Het sterrenbeeld Waterman is humanitair en vooruitstrevend, wat betekent dat we in dit tijdperk menselijker en vernieuwender worden. Het wordt een tijdperk van acceptatie, zelfontplooiing en verbinding. Er komt een focus te liggen op het digitale en nieuwe religies. Als één van jouw dromen is, om jezelf meer te uiten of te doen waar je gelukkig van wordt, dan zullen deze dromen nóg beter gehoord worden.

Zo manifesteer jeje dromen

Hoe je dat doet? Er zijn verschillende manieren. Veel mensen gebruiken meditatie om nog meer in contact te komen met de vibraties van het universum: er vindt vanavond bijvoorbeeld ook een wereldwijde massa-meditatie plaats. Maar als je niet bekend bent met meditatie, is het opschrijven van je dromen een goede manier om te manifesteren. Let hierbij dus op dat je geen lijstje maakt van goede voornemens, zoals je normaal misschien doet, maar dat je jouw intenties opschrijft alsof ze waarheid zijn. Bijvoorbeeld: volgend jaar ontmoet ik een nieuwe liefde. Zolang je echt gelooft dat het gaat gebeuren, gaat het ook zo zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bronnen | Oprahmag.com, Nationalgeographic.nl, Holistik.nl

Beeld | Getty Images

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden