Gelukkigste dag van het jaar Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Goed nieuws: volgens de astrologie wordt dít de gelukkigste dag van het jaar

Kun jij wel een beetje extra geluk gebruiken? Dan hebben we goed nieuws. Als we de astrologie mogen geloven is het aankomende zaterdag 5 maart de gelukkigste dag van het jaar. We leggen je uit wat je hier precies van kunt verwachten.

En dít kun je hier de dagen daarvoor al van merken.

Nieuwe maan in Vissen

Vanaf vandaag, woensdag 2 maart, staat de nieuwe maan in het teken Vissen. Het sterrenbeeld staat bekend om de rijke fantasie en daar kun je dan ook de vruchten van plukken. De kans is groot dat je op deze dag extra veel inspiratie en creativiteit voelt. Daarnaast is het sterrenbeeld Vissen een van de meest intuïtieve tekens, waardoor het kan voelen alsof je meer in contact staat met je innerlijke stem of onderbuikgevoel.

En ook van de stand van planeet Jupiter ten opzichte van de maan kun je de invloed voelen. Hierdoor zou je namelijk extra veel nieuwe ideeën hebben. Zeker in combinatie met die flinke dosis inspiratie en fantasie is dit dus het ideale moment voor een goede brainstormsessie. Vanaf donderdag staan ook Mars, Venus en Pluto er erg gunstig voor, waardoor je veel kracht voelt om je doelen te bereiken. Pas alleen wel op je niet overcompetitief wordt of dat dit ten koste gaat van anderen.

De gelukkigste dag van het jaar

Als we de astrologie mogen geloven wordt aanstaande zaterdag 5 maart de gelukkigste dag van het jaar. Dit zou ook wel ‘De Dag der Wonderen’ worden genoemd. Op deze dag kun je een stroom aan optimisme en geluk verwachten. Om hier het meeste uit te halen is het belangrijk om deze dag een positieve en proactieve houding aan te nemen. Een negatieve gedachtespiraal kan je namelijk in een staat van wanhoop brengen waar je maar lastig uit kunt komen. En dat is natuurlijk zonde op de gelukkigste dag van het jaar.

Nieuwe kijk op relaties

Op zondag zou je blik op een bestaande relatie wel eens kunnen veranderen door de stand van de planeten Venus en Mars. Hierdoor zie je bijvoorbeeld een puur platonische vriend of juist een liefdesrelatie ineens door een hele andere bril. Probeer om geen overhaaste conclusies te trekken, maar neem goed de tijd om stil te staan bij wat je voelt. Aangezien de maan in Vissen staat en dit een heel gevoelig sterrenbeeld is, kunnen je emoties soms de over hand krijgen. Probeer daarom op te schrijven wat je voelt of bespreek dit met iemand die je vertrouwt.

Bron | Mind Body Green

Maryse De BruijneGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden