null Beeld

Gluren bij de royals: déze koninklijke paleizen bieden een virtuele tour aan

Nu we veel binnen moeten zijn, kan de verveling al snel toeslaan. Toch zijn er nog genoeg leuke dingen die je vanaf de bank kunt doen. Wist je bijvoorbeeld dat er heel wat koninklijke paleizen in Europa zijn waar je tegenwoordig terecht kunt voor een online tour?

Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Buckingham Palace

null Beeld

In dit rijtje mag één van de bekendste paleizen niet ontbreken, namelijk Buckingham Palace, de officiële residentie van koningin Elizabeth. Verdwalen doe je hier al snel, want het paleis telt maar liefst 775 kamers, waaronder meer dan 240 slaapkamers, 78 badkamers en 19 staatszalen. Helaas zijn niet alle kamers toegankelijk, maar een deel hiervan kun je dus gewoon virtueel bekijken. Bekijk de tour hier.

Windsor Castle

null Beeld

Fans van de Britse royals kunnen hun geluk niet op, want Buckingham palace is niet het enige Britse paleis dat virtueel te bekijken is. Je kunt namelijk ook een virtueel bezoekje brengen aan Windsor Castle, een negenhonderd jaar oud kasteel dat ook door koningin Elizabeth en haar man Philip wordt bewoond. Hoewel het kasteel inmiddels gesloten is, is het nog steeds online te bekijken. Zo kun je een kijkje nemen in St George’s Hall, de plaats waar Harry en Meghan hun huwelijksreceptie hielden. Bekijk de tour hier.

Paleis van Holyroodhouse

null Beeld

Wist je dat koningin Elizabeth nóg een residentie in haar bezit heeft? In de Schotse hoofdstad Edinburgh ligt namelijk Holyroodhouse, een paleis dat in 1128 werd geopend als klooster en in 1501 is heropgebouwd als koninklijk verblijf. Heel wat Britse monarchen hebben hier hun vakantie doorgebracht en eerlijk is eerlijk: het is ook wel een plaatje om te zien! Bekijk de tour hier.

Drottningholm Palace

null Beeld

Ook Drottningholm Palace is een (virtueel) bezoekje waard: dit paleis is het officiële buitenverblijf van de Zweedse koninklijke familie en is erkend als Werelderfgoed. Het paleis ligt met zijn indrukwekkende tuinen op een van de vele eilanden in het Mälarmeer bij Stockholm. Hoewel het zuidelijke gedeelte van het slot geserveerd is voor de koninklijke familie, zijn de andere delen (de bijgebouwen en tuinen) het hele jaar door ook open voor bezoekers. Bekijk de tour hier.

Versailles

null Beeld

In dit lijstje mag één van de meest legendarische paleizen wereldwijd niet ontbreken: het paleis van Versailles. Dit gigantische kasteel telt maar liefst 2.300 kamers die verspreid zijn over een lengte van bijna vijf kilometer. Het is in het echt natuurlijk het mooiste om te zien, maar ook virtueel blijft het een pareltje om te bekijken. Bekijk de tour hier.

Paleis op de Dam

null Beeld

En natuurlijk mag een paleis van eigen grond ook niet ontbreken in dit lijstje. Het Nederlands koninklijk paleis, ook wel bekend als het Paleis op de Dam, bevindt zich in Amsterdam. Het is de locatie waar koning Willem-Alexander officiële gasten ontvangt, maar je kunt er dus ook een virtueel kijkje nemen. Zeker een aanrader! Bekijk de tour hier.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nieuwsblad.be

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden