Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Glazen douchedeur schoonmaken? Volg dan dit handige stappenplan

glazen-douchedeur-schoonmaken-volg-dan-dit-handige-stappenplan.jpg

Het schoonmaken van een glazen douchedeur is niet bepaald een leuk klusje: na een paar douchebeurten zit er vaak alweer nieuwe kalkaanslag op het glas. Gelukkig is er een manier waarop je langer kunt genieten van je schone, blinkende douchedeur.

Volg dit handige stappenplan en je hoeft je glazen douchedeur niet meer zo vaak schoon te maken.

Stap 1: Maak de glazen douchedeur áltijd direct droog

Om je glazen douchdeur zo schoon mogelijk te houden, is het belangrijk dat je na elke douchebeurt er meteen een trekker overhaalt. Nadat je dit hebt gedaan, droog je het glas ook nog eens af met een handdoek. Dit is natuurlijk best vervelend om elke keer te doen, maar je bespaart jezelf er wél een hoop schoonmaakwerk mee. Door het glas iedere keer direct schoon te maken, voorkom je namelijk dat er een kalkaanslag ontstaat.

Lees ook: Zó maak je met een vaatwastablet de badkamer schoon

Stap 2. Gebruik het juiste doekje om te poetsen

Probeer niet naar het eerste het beste doekje te grijpen, maar gebruik altijd een pluisvrije doek. Bij voorkeur een microvezeldoek. Zo’n doekje zorgt namelijk voor een schoon en streeploos resultaat, zelfs als je alleen maar water gebruikt om schoon te maken. Heb je geen microvezeldoek bij de hand? Dan zou je ook nog een droogtrommeldoekje kunnen proberen. Hiermee veeg je namelijk makkelijk alle zeepresten weg.

Stap 3. Glazen douchedeur schoonmaken? Gebruik azijn

Je kunt doen wat je wilt, maar af en toe moet je die glazen douchedeur eens even flink oppoetsen. Dit kun je het beste doen met schoonmaakazijn; het medicijn tegen kalkaanslag en zeepresten. Koop een lege sprayflacon en vul deze met (afgekoeld) kokend water, een deel schoonmaakazijn, een beetje zout en vier druppels citroensap. Spuit dit mengsel op je glazen douchedeur, laat het een half uurtje intrekken en spoel het vervolgens af met water. Wrijf het glas tenslotte droog met een doek et voilà: een blinkende douchedeur.

Stap 4: Volg dit handige stappenplan

De volgorde waarin je schoonmaakt is ook heel belangrijk, daarom hier nog een handig stappenplan:

  • Spoel de binnenkant van de douchecabine eerst af met warm water.
  • Maak de buitenkant van de douchedeur nat met een vochtige doek.
  • Spray de binnen- en buitenkant in met je sopje van azijn (zie stap 3) en laat dit een half uur intrekken.
  • Maak het glas vervolgens schoon met een vochtige doek. Werk van boven naar beneden en spoel de doek regelmatig even schoon.
  • Spoel vervolgens de binnenkant van de cabine af met warm water. Maak het glas droog met een trekker en droog alles af met een schone, droge doek. Maak tenslotte ook nog de buitenkant van de douchedeur droog.

Extra tip

Mochten bovenstaande tips nu niet werken, dan kun je altijd nog de schoonmaaktip van deze Britse vrouw uitproberen. Glansspoelmiddel, een sponsje en afwasmiddel zouden namelijk ook wonderen doen. Het resultaat van deze vrouw spreekt boekdelen!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Ikwoonfijn.be
Beeld | iStock

Ook interessant