Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Je verwacht het niet, maar dit product geeft je glanzend haar

je-verwacht-het-niet-maar-dit-product-geeft-je-glanzend-haar.jpg

Door je salade, in de pan of dippen met brood; olijfolie is één van onze favorieten in de keuken. Maar je kunt het ook heel ergens anders voor gebruiken. Olijfolie zou namelijk het perfecte middel zijn voor glanzend haar.

Glanzend haar

Al jaren wordt olijfolie gebruikt voor allerlei beautyrituelen. Het zou niet alleen goed zijn voor je huid, maar ook zorgen voor glanzend, dik en zacht haar. Van nature zitten er anti-ageing antioxidanten in olijfolie en de vitamines A en E. Die zorgen ervoor dat je haar beschermd wordt en dat de vochtbalans op peil blijft. Vanwege al z’n voedingsstoffen is het niet aannemelijk dat olijfolie voor allergische reacties zorgt, en daarom is het ook ideaal voor gevoelig haar.

Voordelen van olijfolie

Daarnaast zorgen z’n rijke, voedende eigenschappen ervoor dat je het goed kunt gebruiken voor je (geïrriteerde) hoofdhuid. Olijfolie voorkomt namelijk irritatie en maakt het haar zacht. Masseer je het op je hoofdhuid voordat je shampoo gebruikt, dan helpt het ook pluizend haar tegengaan én maakt het je haar sterker. Alsof dat al niet genoeg voordelen zijn, heeft olijfolie ook nog eens goede schoonmaakkwaliteiten: het verwijdert viezigheid en dode huidcellen van je hoofdhuid. Doordat het helpt je haarzakjes schoon te maken, wordt de groei van je haar gestimuleerd.

Lees ook: Waarom je een haarmasker beter niet te vaak kunt gebruiken

Haartype

Of je het nu gebruikt als styling product, conditioner of iets anders; olijfolie mag dus eigenlijk niet in je badkamer ontbreken. Toch is het belangrijk te bepalen welk haartype je hebt voordat je de fles olie openmaakt. Olijfolie is namelijk vooral nuttig voor droog, dik haar met gespleten haarpunten. Het kan dun haar juist verzwaren, en vettig haar heeft geen olijfolie nodig, omdat het al genoeg olie van zichzelf bevat.

Bron | Glamour UK
Beeld | Getty Images

Ook interessant