Rob de Nijs Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Gezondheid Rob de Nijs hard achteruit: ‘Ik kan geen stap meer zetten’

Slecht nieuws over de gezondheid van Rob de Nijs: de 79-jarige zanger heeft de ziekte van Parkinson en vertelt aan weekblad Privé dat hij niet meer kan lopen en zich voortbeweegt in een rolstoel.

Rob de Nijs kan naar eigen zeggen geen stap meer zetten, maar zegt dat het ondanks deze omstandigheden toch goed met hem gaat. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Zo is hij nog wel met zijn geliefden op vakantie geweest naar Curaçao. Deze reis stond al twee jaar op de planning, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Hierdoor werd de vakantie steeds verplaatst. “Maar het is ervan gekomen en het was geweldig.”

Laatste concert Rob de Nijs

De zanger maakte in 2019 bekend te lijden aan de ziekte van Parkinson. Vanwege zijn verslechterde gezondheid besloot hij te stoppen met optreden. “Mijn stem houdt zich fantastisch, ik zou nog jaren door kunnen. Maar door dit... houdt het op. En dat is een streep door de rekening,” vertelde hij toen aan De Telegraaf. In Margriet vertelde zijn vrouw Jet openhartig over het ziekteproces. “Springen op het podium kan hij niet meer, maar rustig zitten zingen wél. Hij verdient nog een groot applaus vóórdat hij zich als artiest in ruste terugtrekt.”

Afscheidsconcert

Afgelopen zomer nam de Nijs afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. Met een staande ovatie werd de zanger ontvangen. Hij werd in een rolstoel het podium opgereden door zijn vrouw Jet. Gedurende het optreden stond zijn publiek regelmatig op om te klappen. Tijdens het afscheidsconcert waren zakdoeken geen overbodige luxe: zowel Rob als zijn fans hadden tranen in hun ogen.

Volgens de Ziggo Dome was de emotie dan ook volop voelbaar tijdens het afscheidsconcert. “Wauw… Wat was het een prachtige avond gevuld met kippenvel momenten. We werden meegenomen op een prachtige en emotionele reis langs het rijk gevulde repertoire van Rob de Nijs,” schreven ze op Twitter.

Eind 2022 in Margriet

Margriet gaat aan het einde van dit jaar in Margriet 54/55 in gesprek met verschillende bekende Nederlanders die onmisbaar waren voor het jaar 2022. We spreken dan onder andere de vrouw van Rob de Nijs: Jet (ook wel Henriëtte). Zij zegt: “Hij heeft een rijk en intens leven gekend, op het podium en daarbuiten. De media hebben hem vaak afgeschilderd als niet benaderbaar, maar ik ken geen lievere, meer erudiete man dan Rob. Een heel mooi mens is het.” Dit interview en andere mooie verhalen lees je in Margriet 54/55 die eind 2022 in de winkels ligt.

Bron | RTL Nieuws

Sanne van de WeteringBrunopress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden