Sterrenbeeld angst Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Lifestyle

Gezonde spanning of totale paniek? Deze zes sterrenbeelden zijn het meest gevoelig voor angst

Angst is een naar gevoel. Je krijgt het plotseling warm of juist koud, je ademhaling doet gek en je kunt je gedachten even niet meer goed op een rijtje krijgen. Je raakt misschien wel in paniek. Angst komt ook in meerdere maten voor en iedereen beleeft deze emotie weer anders. Misschien ben je gezond gespannen voor een belangrijke presentatie, maar je angst kan ook zo erg opspelen dat je vlucht uit de angstige situatie.

Ook elk sterrenbeeld voelt de emotie weer anders aan. Deze zes tekens zijn het meest gevoelig voor angst.

Waterman

De Waterman houdt van mensen en laat dat nou tegelijkertijd ook hun zwakke punt zijn. Want dit sterrenbeeld wordt geregeerd door het elfde huis: het huis van vrienden, netwerken, sociale kringen, verwachtingen en wensen. “Ze willen erbij horen en willen dat mensen hen aardig vinden”, zegt astroloog Maisy Bristol tegen BestLife. Maar daarnaast wil de Waterman ook “cool en uniek” gevonden worden. Dit sterrenbeeld is dus voornamelijk bang dat zijn of haar karakter en persoonlijkheid niet serieus genomen wordt.

Weegschaal

Ken jij of ben jij een weegschaal dan weet je misschien wel dat mensen met dit sterrenbeeld altijd willen dat iedereen om hen heen gelukkig en tevreden is. Een lieve eigenschap, maar hiermee snijdt de waterman zichzelf ook wel in de vingers. Astroloog Maisy legt uit: “Ze leggen de druk van het geluk van alle anderen op hun schouders. Ze doen er alles aan om iedereen, behalve zichzelf, blij te maken.” De weegschaal riskeert nervositeit en angst doordat ze hun eigen behoeftes aan de kant schuiven, terwijl ze daar juist prioriteit aan willen geven.

Vissen

Weer zo’n lief teken: Vissen. Dit dromerige sterrenbeeld is erg gevoelig en kan in één keer veel emotionele informatie tot zich nemen, aldus Maisy. Vissen willen, net zoals de Weegschaal, het liefst iedereen helpen. Het resultaat? Geen eigen grenzen stellen. Dat andere mensen hun persoonlijke ruimte zo binnendringen, zorgt weer voor veel emotionele stress en angstige gevoelens.

Lees ook: Deze planeet versterkt jouw sterrenbeeld

Kreeft

Kan het nóg gevoeliger? Ja hoor, want daar is Kreeft. Waar Vissen graag anderen willen ontlasten, voelt de Kreeft alles haarfijn aan. “Ze voelen wat jij voelt”, legt de astrologe uit. Ook is Kreeft het teken dat geregeerd wordt door de maan. Misschien weet je wel dat de maan om de tweeënhalve dag van sterrenbeeld verandert. Niet gek dat de Kreeft dus van elk teken wat meepakt en ze af en toe wat humeurig kunnen overkomen. “Omdat Kreeft de maan en de emoties van anderen niet kan beheersen, voelen ze zich vaak enorm ongecontroleerd. En hierdoor kunnen Kreeften zich weer angstig en nerveus gaan voelen.

Maagd

Maagd kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ze zijn perfectionistisch en graag bezig met ordenen. Dit sterrenbeeld houdt dus van lijstjes afvinken, maar wat als dit even niet lukt? “Als je de hele tijd zoveel te doen hebt, heb je het gevoel dat je nooit klaar bent”, zegt Bristol. “En dan voel je je een mislukkeling omdat je nooit klaar bent.” Die angstige gevoelens die de Maagd voelt, komen dus grotendeels vanuit zichzelf.

Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen heeft al eerder onderaan een lijstje gestaan. Tweelingen is, net zoals de Waterman en Weegschaal, een luchtteken. Een luchtteken denkt graag en is dus in tegenstelling tot sommige andere sterrenbeelden, veel met hun gedachten bezig. Zo kunnen mensen met het sterrenbeeld Tweelingen veel een miljoen gedachten per minuut hebben, laat Maisy weten. Hoeveel de Tweelingen ook van takenlijstjes houdt, kunnen ze er ook overweldigd en paniekerig door raken.

Bron | BestLife

Paulien BergwerffGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden