null Beeld

Gezellig samen een serie kijken? Één op de vijf mensen ergert zich aan de partner

Neergeploft op de bank en na lang zoeken eindelijk een serie gevonden die jullie samen willen kijken? Dan is het moment van ontspanning voor velen nog niet aangebroken. Maar liefst één op de vijf mensen ergert zich namelijk aan de partner tijdens het kijken van een serie.

Van de talloze vragen tussendoor, plaspauzes, te hard kraken met de chips en het stiekem verder kijken... De irritaties lopen hoog op. Sterker nog: vrouwen blijken sowieso liever niet samen een serie te kijken.

Samen een serie kijken? Dit zijn de ergernissen

Gezellig samen een serie kijken lijkt zo leuk, toch blijkt uit een onderzoek van VPNdiensten dat het in sommige huishoudens de nodige ergernissen oplevert. Uit het onderzoek blijkt dat 21 procent van de respondenten zich ergert aan zijn of haar partner wanneer ze samen een serie kijken. Daaruit bleek dat van die één op de vijf mensen die zich ergeren aan hun partner, een derde daarom het liefst alleen een serie kijkt. Uit het onderzoek blijkt de grootste ergernis aan de ander het bingewatch-gedrag te zijn. Oftewel: irritatie omdat je vindt dat je partner te vaak of te lang naar een serie kijkt. Deze ergernis ligt vooral bij mannen, 20 procent, terwijl vrouwen zich hier met 13 procent minder aan storen.

De keuze voor een serie

Samen een serie kijken zorgt vaak ook voor het nodige voorwerk om een keuze te maken. Heb jij net zin in iets spannends, wil je partner liever een comedy kijken. Een andere ergernis is dan ook de inspraak over de seriekeuze. Zo’n 7 procent geeft aan dit vervelend te vinden, omdat hun partner (bijna) altijd bepaalt wat er gekeken wordt. Uit het onderzoek blijkt dat 8 procent van de respondenten weleens echte ruzie heeft gemaakt vanwege een streamingdienst.

Lees ook: Met dít trucje kun je veel meer films en series op Netflix bekijken

Vrouwen kijken liever alleen

Uit het onderzoek blijkt dat er haast geen verschil zit tussen mannen en vrouwen, maar dat beide partijen zich ongeveer even veel ergeren aan de ander tijdens het samen kijken van een serie: gemiddeld 19 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen. Maar vrouwen blijken met 36 procent tegenover 24 procent van de mannen sowieso het liefst alleen op de bank te zitten. Vooral vrouwen tussen de 40 en 49 jaar oud zitten met 42 procent nog iets boven dit gemiddelde.

Stiekem verder kijken

Als laatste bestaat er nog zoiets als Netflix cheaten, oftewel: stiekem een serie verder kijken die jij en je partner samen kijken. Vooral mensen onder de 30 jaar maken zich hier met 34 procent weleens schuldig aan. Zestigplussers zijn een stuk loyaler naar hun binge-partner toe, slechts 11 procent geeft aan dit wel eens te hebben gedaan.

Bron | Metronieuws, VPNdiensten

Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden