Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

10 x de onbekendste maar geweldigste liedjes van ABBA

abba.jpg

Gisteren werd het nieuws bekend waar het hart van iedere ABBA-fan een stukje sneller ging kloppen: na 39 jaar brengt de Zweedse band nieuwe muziek uit. Hits als Dancing Queen en The Winner Takes It All kun je ongetwijfeld meezingen, maar ken je deze onbekendere parels al?

Ter ere van hun nieuwe muziek zetten we 10 ondergesneeuwde nummers van ABBA voor je op een rij.

1. One of us

Het nummer One of Us komt van het album The Visitors en werd uitgebracht in 1981. Het nummer is geproduceerd door Lasse Hallström. Op het album staan andere hits die meer bekendheid kregen, zoals Slipping Trough My Fingers en When Its All Said and Done.

2. I Let the music speak

Op ditzelfde album prijkt ook het nummer I Let The Music Speak. Een echte meezinger waarvan je gelijk hoort dat het ABBA is, maar toch is ook dit liedje een stuk minder bekend dan de échte meezingers.

3. Knowing Me Knowing You

Zodra dit nummer begint hoor je gelijk dat het ABBA is. De. bijbehorende video speelt zich af in een sneeuwlandschap en het roept dan ook haast kerstgevoelens op. Knowning Me Knowning You komt van het album Arrival en komt al uit 1976.

4. My Love, My Life

Van hetzelfde album komt ook het ingetogen, emotionele en toch typerende ABBA nummer My Love, My Life. De ballad is bekend bij de echte kenners en gaat over een liefde die ten einde loopt. Ken je het liedje niet? Dan is luisteren zeker de moeite waard.

5. Happy Hawaii

Ook uit 1976 komt het nummer Happy Hawaii. Het begint met het tropische briesje van het eiland, waarna er een opzwepende muziek klinkt die je gelijk vrolijk stemt zoals je van ABBA gewend bent. En het gaat zoals je kunt vermoeden over een heerlijk reisje naar Hawaii.

Lees ook:
Mamma mia! ABBA brengt na 39 jaar éindelijk nieuwe muziek uit

6. Like An Angel Passing Trough My Room

Van het album The Visitors Deluxe komt het kleine en ingetogen liedje Like An Angel Passing Trough My Room. Als je goed luistert herken je ABBA er wel in, maar het is zó ingetogen en enkel gezongen door één vrouwenstem, dat het echte kennersoren vereist om de Zweedse popgroep erin te herkennen.

7. If It Wasn’t For The Nights

Dit vrolijke nummer komt van hét hitalbum Voulez-Vous en is een echte meezinger zoals vele nummers van het album. Toch is het niet een nummer dat snel in de kroeg of op feestjes gedraaid wordt, aangezien er dan toch meestal voor de échte klassiekers gekozen wordt.

8. When I Kissed The Teacher

Dit liedje gaat over een meisje dat haar leraar zoent, wat ervoor zorgt dat alle leerlingen uit haar klas niet weten waar ze kijken moeten. Het is wederom een nummer met de herkenbare ABBA sound, maar ook dit is een ondergeschoven kindje van de band. Het komt van het album Arrival.

9. Andante, Andante

Dit nummer komt van het album Super Trouper en begint met een electrische gitaar en piano. Je herkent niet direct dat het een ABBA liedje betreft, maar dat verandert wanneer de band begint te zingen. Een mooi, rustiger nummer met een aanstekelijk reffrein dat zó in je hoofd blijft zitten.

10. Bang-A-Boomerang

Als laatste een parel die je gelijk vrolijk stemt. Bang-A-Bang komt van het album Arrival, en is een aanstekelijk liefdesliedje over zoenen en knuffelen met je geliefde.

Bron | Muzieklijstjes
Beeld | ANP

Ook interessant