Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Last van gespleten haarpunten? Zó kun je ze zelf bijknippen

gespleten-haarpunten.jpg

Hoewel de kappers alweer een tijdje open zijn, zullen er genoeg mensen zijn die het nog niet zo’n veilig idee vinden om ook daadwerkelijk naar de kapper te gáán. Maar wat nu als je gespleten haarpunten hebt die écht geknipt moeten worden? Dit filmpje laat zien dat je ze in dat geval ook heel gemakkelijk zelf kunt knippen.

Hetzelfde resultaat als bij de kapper zal je waarschijnlijk niet krijgen, maar het ziet er alsnog beter uit dan met gespleten haarpunten rondlopen.

Bekend model

Het Engelse model Georgia May Jagger (28), ook wel bekend als de dochter van zanger Mick Jagger, deelde op haar Instagram een video met daarin wat tips om zelf je gespleten haarpunten bij te knippen. En de manier waarop het model dit doet, ziet er eigenlijk best wel makkelijk uit.

Stappenplan

Voordat je zomaar een schaar uit je keukenlade pakt is het wel belangrijk om te weten dat het knippen enkel en alleen met een speciale kappersschaar gedaan kan worden. Heb je deze nog niet in huis? Dan kun je deze gewoon bij de betere drogisterijen vinden. Als je de kappersschaar bemachtigd hebt, kun je de volgende stappen volgen:

Stap 1
Je begint eigenlijk met het verdelen van je haar met een kam in vier delen. Draai de lokken vervolgens in een knot en zet ze vast met een schuifspeldje of een haarklem.

Lees ook: Van de kapper tot de bioscoop: dít wordt wel en niet duurder door de coronacrisis

Stap 2
Maak één gedeelte los en knip de puntjes verticaal bij met een kappersschaar.

Stap 3
Neem dezelfde lokken opnieuw vast en draai ze rond totdat de hele pluk haar strak is gedraaid. De gespleten punten die vervolgens uit de gedraaide pluk steken, kun je bijknippen. Werk hierbij van boven naar beneden.

Stap 4
Herhaal dit ook bij de andere gedeeltes van je haar die je apart hebt vastgezet en doe aan het einde ook nog een beetje haarserum op de punten zodat het er weer lekker fris en gezond uitziet!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Instagram
Beeld | iStock

Ook interessant