Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

7 gênante dingen die we állemaal weleens meegemaakt hebben op een openbaar toilet

7-genante-dingen-die-iedereen-meemaakt-op-het-openbare-toilet.jpg

Je bent gezellig een dagje de hort op, maar je moet er op een gegeven moment toch écht aan geloven: een bezoekje aan een openbaar toilet. Natuurlijk ben je heel blij als je er een gevonden hebt, want op sommige plekken is er bijna geen toilet te vinden. Toch kunnen openbare toiletten wel voor de nodige gênante situaties zorgen. Wij hebben een aantal van deze momenten op een rij gezet.

Want stiekem kunnen we ook wel een beetje om deze situaties lachen.

1. De deur gaat open

Eindelijk heb je een openbaar toilet gevonden. In alle haast ga je zitten en dan… kom je er op een pijnlijke manier achter dat je iets héél belangrijks bent vergeten: het slot. De deur vliegt open en je staat oog in oog met de persoon die graag even gebruik zou willen maken van het toilet. Erg gênant! Voor beide partijen natuurlijk…

Lees ook:
Heftig: één op de drie Nederlanders vindt dat de levenskwaliteit lijdt onder het gebrek aan openbare toiletten

2. De schrik van je leven

Deze situatie lijkt heel erg op de situatie hierboven. Het zal je niet nog een keer gebeuren dat iemand jouw deur opentrekt. Bij binnenkomst controleer je wel drie keer of je de deur op slot hebt gedaan. Vervolgens kun je in alle rust gaan zitten: jou zal niks gebeuren. Plots hoor je gerommel aan de deurklink en van schrik vlieg je bijna van de wc af. Vervolgens duurt het nog wel even tot je bent bijgekomen van de schrik en in alle rust kunt plassen.

3. Geen toiletpapier op een openbaar toilet

Ook deze hebben we allemaal (iets te vaak) meegemaakt op een openbaar toilet. Je bent gaan zitten, hebt geplast en zonder erbij na te denken wil je een stuk toiletpapier afscheuren. Maar wacht eens even, waar is het papier?! Tja, dit is nou zo’n moment waarbij je echt even niet meer weet wat je moet doen. Tip: stop voor de zekerheid altijd een pakje zakdoekjes in de tas als je de deur uit gaat.

4. Poepangst

Hoe nodig je ook moet, het wil gewoon echt niet lukken. Het idee dat al die mensen om je hokje staan en je kunnen horen. Of de stress die je krijgt van al die mensen die in een rij staan te wachten tot je klaar bent. Het wordt je niet makkelijk gemaakt. Het gevolg: je zit inmiddels al een paar minuten gestresst op de wc, klaar om het maar op te geven. En als het dan toch lukt plonst hij zo hard in het water dat iedereen het wel gehoord móét hebben. Gênant! En dat terwijl we állemaal een number two moeten doen op z’n tijd.

Lees ook:
Bange poeperd: met déze tips en oplossingen ben jij zo van je poepangst af

5. Een overstroming

De tijd is aangebroken om door te spoelen. Je drukt op de knop, maar in plaats dat het water wegloopt, begint het te stijgen. Met de allergrootste pech stroomt het zelfs over de rand heen. Nu maar hopen dat het in het openbare toilet niet druk is, zodat je zonder medelijdende blikken van anderen op zoek kan gaan naar iemand die je kan helpen. Heb jij weer…

6. Boze blikken

Na een flinke tijd te hebben doorgebracht in het kleinste kamertje breekt het moment aan om weer naar buiten te stappen. Je opent de deur en een rij vol boze gezichten kijkt je aan. Iedereen heeft op jou moeten wachten en je vraagt je af hoe het toch kan. Toen je de ruimte binnenliep stond er nog níemand. En om het erger te maken moet je vervolgens nog een beetje onhandig tussen de rij doorlopen om de ruimte te verlaten.

Lees ook:
Dit is de reden waarom je niet langer dan 15 minuten op het toilet zou moeten zitten

7. Vergeten te checken

Wat zie je er weer leuk uit vandaag! Een rok met een panty staat natuurlijk geweldig, maar het is wel de bedoeling dat de rok over je panty valt. Deze situatie komt je misschien wel bekend voor: na een bezoekje aan een openbaar toilet stap je naar buiten met je rok half in je panty. Auw, een pijnlijk moment. Volgende keer even checken dus!

Beeld | Getty Images

M50 Cover HR JPG

Margriet 50 ligt in de winkels! Met daarin een heel scala aan surprise ideeën en DIY adventkalenders voor de naderende feestmaand, een groot interview met presentatrice Irene Moors, de leukste tips voor een dagje shoppen in Dordrecht, de lekkerste Thanksgiving-recepten en nog veel meer. Haal ‘m snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

Ook interessant