Margriet logo
Sterrenbeelden liegen Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Lifestyle

Gemakkelijk een leugen verzinnen? Deze sterrenbeelden kunnen het beste liegen

Verzin jij wel eens een leugentje (om bestwil) en gaat dat je iets te gemakkelijk af? Dat zou zomaar kunnen liggen aan de sterren. Van de twaalf dierenriemtekens, zouden deze zes sterrenbeelden namelijk het beste kunnen liegen.

Maar welk sterrenbeeld spant nou echt de kroon?

Sterrenbeelden liegen

In totaal zijn er twaalf sterrenbeelden. Zes daarvan staan bovenaan het lijstje van ‘beste leugenaars.’ Daarvan staat het teken Stier nog onderaan, maar ben je Tweelingen dan zit liegen in je bloed.

Stier

Stieren mogen in dit lijstje dan wel het minst goed zijn in liegen, toch horen ze hier wel thuis. Stieren worden geregeerd door het tweede huis dat staat voor waarden en normen, laat astroloog Lauren Ash weten. Stieren doen er dus alles aan om te krijgen waar ze zelf voor staan. Hierdoor kan soms een leugen goed van pas komen. Als Stieren geloven dat liegen kan helpen om hun doel te bereiken, draaien ze hun hand niet om voor een leugentje hier en daar. Daarnaast zijn mensen met het sterrenbeeld Stier enorm goed in ontkennen waardoor je niet snel achter het liegen komt.

Schorpioen

Schorpioenen kunnen een grote invloed hebben op de medemens. Mensen met het sterrenbeeld Schorpioen zijn charmant en dat weten ze maar al te goe. Die charme gooien dit sterrenbeeld dan ook maar al te graag in de strijd tijdens het liegen. ‘Ze weten hun woorden en hun streken wijs te gebruiken’, aldus Ash.

Kreeft

Ondanks dat de Kreeft ook in het lijstje staat van de meest slechte leugenaars, moet je je niet vergissen in iemand met dit sterrenbeeld. Omdat ze als emotioneel en verzorgend te boek staan, kunnen Kreeften in bepaalde situaties ook misbruik maken van deze eigenschappen. Een Kreeft kan heel makkelijk een zielig en emotioneel verhaal ophangen dat wordt geloofd. En als je Kreeften confronteert met hun leugen zullen ze hun fouten echt niet zomaar toegeven.

Maagd

Ook de Maagd is zo’n rustig sterrenbeeld waar je geen leugens bij verwacht. De Maagd treedt niet graag op de voorgrond maar hun sluwheid kan juist enorm goed werken bij het liegen. ‘Wat Maagd anders maakt, is hun scherpe oog voor details en hun vermogen om snel te denken, laat Lauren weten.

Leeuw

Leeuwen houden van drama. Die dramatiek nemen ze dan ook gemakkelijk mee in hun leugens. Ook beschermt iemand met het sterrenbeeld Leeuw graag zijn of haar eigen ego waardoor een leugentje om bestwil vaak voorkomt. ‘Als ze eenmaal hebben besloten te liegen, zullen ze al hun energie steken in het tot leven brengen van hun versie van de waarheid.’

Tweelingen

Maar wie het beste van alle twaalf sterrenbeelden kan liegen is toch wel de persoon met het sterrenbeeld Tweelingen. Niet gek aangezien het teken Tweelingen vaak wordt afgebeeld met twee gezichten. Ook worden Tweelingen geregeerd door Mercurius, de communicatieplaneet. Tweelingen hebben dus een vlotte babbel en dat kan tijdens het liegen een fijne eigenschap zijn. Mensen met het sterrenbeeld Tweelingen liegen niet meer dan de andere genoemde sterrenbeelden, maar wel schudden ze een leugen vaak zo uit hun mouw.

Bron: BestLife

Paulien BergwerffGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden