Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vier simpele veranderingen waardoor je je gelukkiger voelt

vier-simpele-veranderingen-waardoor-je-je-gelukkiger-voelt.jpg

Vrouwen kunnen erg kritisch op zichzelf zijn. We kampen vaak met een schuldgevoel als we even niets aan het doen zijn, of voelen ons nutteloos als we een hele zondag aan Netflix besteden. Maar waarom zijn vrouwen eigenlijk zo hard voor zichzelf?

Het is tijd om de volgende 4 simpele veranderingen toe te passen zodat je je een stuk gelukkiger én minder schuldig voelt.

Jezelf iets gunnen

Een simpel voorbeeld: je bed valt bijna uit elkaar. Je hebt het al jaren, dus een nieuw bed is totaal niet overbodig. Toch wacht je nog even met het kopen van een nieuw bed totdat je bijvoorbeeld gaat samenwonen. Je schuift het voor je uit, omdat je het zonde vindt om een fortuin uit te geven aan een boxspring. Maar stop met het voor je uitschuiven! Jij verdient een fijn bed met heerlijk zacht beddengoed. En je verdient een goed glas wijn en kaasjes van de kaasboer als je daar zin in hebt. Ook verdien je een nieuwe blender, want je maakt toch elke dag smoothies? Gun je zelf meer en geniet ervan, je verdient het en je zult je gelukkiger voelen.

Vaker nee zeggen

Onthoud dat ‘nee’ ook een antwoord is. Als je ergens geen zin in hebt, doe het dan ook gewoon niet. Veel vrouwen hebben de neiging om te pleasen ten koste van zichzelf. Je hoeft je niet te verontschuldigen als je even een keer echt geen zin hebt in een verjaardag. Er zijn vast genoeg mensen om het gezellig mee te hebben. Als je vaker voor jezelf kiest, heb je meer tijd over voor mensen die er echt toe doen.

Lees ook: Kun jij slecht nee zeggen? Déze trucs helpen je om meer voor jezelf op te komen

Zorg niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf

Het is een goede eigenschap als je een zorgzaam persoon bent. Maar open staan voor je partner, vrienden en familie, kan alleen als je jezelf op nummer één zet. Uiteindelijk maak je je eigen geluk zelf, niemand anders doet dit voor je. Als je alleen maar bezig bent om het een ander naar het zin te maken, ga je je niet gelukkiger voelen. Leven voor anderen en hopen op dankbaarheid kan je een heel eenzaam en ondergewaardeerd gevoel geven. Het is daarom helemaal oké om jezelf op nummer één te zetten.

Stop met vergelijken

Die ene vriendin heeft langere wimpers dan jij, je collega is slanker en je zusje heeft een droombaan. Stop met het vergelijken van de beste gedeeltes van andermans leven. Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Je kunt bij iedereen wel iets vinden wat beter, mooier of leuker is (of lijkt) dan in jouw leven. Probeer daarom juist de fijne aspecten uit jouw leven te omarmen en hier dankbaar voor te zijn. Dit opschrijven dwingt je te verwoorden wat je voelt. Zo ben je veel actiever bezig met waar je dankbaar voor bent.

Bron | Bedrock.nl
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant