null Beeld

Geluk hebben kun je leren: met déze 7 tips word jij ook een geluksvogel

Sommige mensen

lijken áltijd mazzel te hebben. Ze zijn op de juiste plaats op het juiste

moment, hebben regelmatig een financiële meevaller en als klap op de vuurpijl

is dat jurkje dat ze al een tijdje op het oog hadden ineens in de sale, in hun

maat! Dat willen wij ook. En wat een geluk: geluk hebben is geen kwestie van

toeval, je kunt het gewoon leren.

Met de onderstaande tips trek jij ook voorspoed aan en word je een echte geluksvogel.

Geluk hebben leren

Wanneer je aan geluk hebben denkt, denk je al snel aan toeval. Soms heb je geluk, en soms heb je pech. Ergens is dit natuurlijk waar: er gebeuren nu eenmaal dingen in het leven waar jij geen invloed op hebt, maar die wel een impact hebben op jouw leven. Maar waar je wél invloed op hebt, is hoe je met deze gebeurtenissen omgaat. Hoe beter je dat doet, hoe meer positieve gebeurtenissen je aan zult trekken. Kortom: je zult dan ineens een stuk vaker geluk hebben. We leggen je graag uit hoe je dat doet.

1. Bereid je voorop het onverwachte

Wanneer je flexibel bent en meegaat in de veranderingen van het leven, zul je dingen vaker als een geluk ervaren. Want wanneer je je wanhopig vastklampt aan het oude, zal íedere verandering een onwelkome zijn.

2. Wees pro-actief

Veel mensen die

geluk lijken te hebben, laten dit juist niet aan het toeval over. Als jij gaat

wachten tot je droombaan toevallig op je pad komt zonder daar ook maar iets

voor te doen, is de kans een stuk kleiner dat er iets gaat gebeuren dan wanneer

je actief naar vacatures zoekt of hier en daar contact legt met mensen. Geluk

heeft soms even een zetje in de goede richting nodig.

3. Denk positief

Je trekt aan wat

je uitstraalt. Dus: hoe positiever jij in het leven staat, hoe meer positiviteit

er op je pad zal komen. Dat is niet zo gek, want positieve mensen staan meer

open voor nieuwe ervaringen en mensen die weer geluk op je pad kunnen brengen.

Bovendien zien positieve mensen ook wat negatieve ervaringen hen kunnen

brengen, namelijk kansen en groei.

4. Leef bewust

Als je ‘mindful’ in het leven staat, en dus aandacht besteedt aan de kleine dingen, zal er ook meer geluk op je pad komen. En dat hoeft echt niet op een zweverige manier. Ga maar eens na: loop jij je wel eens op straat te haasten, en ben je met je gedachten bij alle dingen die je thuis nog moet doen? Grote kans dat jij dan die twintig euro op straat niet ziet liggen. Terwijl de kans groter is dat je onderweg iets moois tegenkomt een stuk groter is als je bewust met je omgeving bezig bent.

Lees ook:

Feng shui-expert: als je je bureau zó neerzet ben je productiever

5. Stel jezelfliefdevol op naar anderen

Denk maar eens na over het klassieke oude vrouwtje uit de sprookjes. Het gaat zo: er klopt een oude, dakloze vrouw bij je aan en die vraagt om onderdak. Als je haar wegstuurt met een snauw, zal dit je niks brengen. Als je haar onderdak en eten geeft, onthult de vrouw dat ze eigenlijk een tovenares is, en je mag van haar als dank drie wensen doen. Helaas zal het in het echte leven niet zo lopen, maar de moraal blijft hetzelfde: stel je liefdevol op naar anderen, want je weet nooit wat het je brengt. Bovendien geeft een beetje vriendelijkheid je sowieso een positief en gelukkig gevoel.

6. Wees niet bangom fouten te maken

Sla jij een uitnodiging voor een feestje af, omdat je bang bent dat je er niemand kent en je alleen in een hoekje zult staan? Dat kan soms best zonde zijn, want wie weet wat er daar allemaal op je wachtte: een gezellige avond, netwerkmogelijkheden, een nieuwe vriendin, of misschien wel een nieuwe geliefde. Thuis op de bank zal het geluk je niet aan komen waaien. Natuurlijk moet je ook naar je gevoel luisteren, maar af en toe uit je comfortzone stappen is helemaal niet erg. Misschien gaat het drie keer mis, maar als het de vierde keer wel lukt, heb je alsnog meer geluk dan wanneer je helemaal niets had gedaan.

7. Heb geduld

Als laatste: geluk heb je niet iedere dag. Geluk komt en gaat, en voor een beetje geluk zul je dus ook een heleboel geduld moeten hebben. Maar met de bovenstaande tips zal het in ieder geval een stuk sneller komen dan normaal.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | SoChicken, Inc.com, Psyche.co.uk

Beeld | Getty Images

null Beeld

Meer lezen

Direct leren van de geluksvogels zelf? In Margriet 9 vertellen drie vrouwen waarom zij échte geluksvogels zijn, en hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden