Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Deze gelijkenis tussen Home alone en Friends heb je waarschijnlijk helemaal gemist

home-alone.png

Als er één kerstfilm is die iedereen weleens heeft gezien (of er in elk geval fragmenten uit kent), is het Home alone. Heb je daarnaast ook alle seizoenen van Friends gekeken? Dan ben je waarschijnlijk alsnog verbaasd dat er een gelijkenis bestaat tussen die twee.

Je leest het goed: er is een link tussen de kerstfilm der kerstfilms en een van de populairste series ooit. Het gigantische huis waarin de kleine Kevin achterblijft wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Parijs, is namelijk ook te zien in Friends.

Kennen we die villa niet ergens van?

In het laatste seizoen van Friends besluiten Chandler en Monica te verhuizen om hun tweeling op te voeden in een rustige buurt. Hun appartement midden in het bruisende New York verruilen ze daarom voor een optrekje in een buitenwijk. In de aflevering The one where Chandler gets caught bezoekt het stel de Home alone-villa, zo is een oplettende kijker opgevallen.

Veertien jaar later

Zo’n veertien jaar na de opnamen van de wereldberoemde kerstfilm gebruikten de makers van Friends dezelfde buitenbeelden. Ze dachten dat niemand het zou merken, omdat er inmiddels flink wat tijd was verstreken. Maar de échte fans hebben het er toch uit weten te pikken. Even voor alle duidelijkheid: er is hier geen sprake van een fabeltje. De bewoners van de villa in Illinois hebben bevestigd dat het in beide gevallen om beelden van hun huis gaat. Was het je opgevallen? Bekijk onderstaande video om de overeenkomsten te spotten:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | flair.be
Beeld | still uit trailer Home alone 1

Ook interessant