null Beeld

Gele bloemen hebben déze opmerkelijke symbolische betekenis

Een bloemetje is natuurlijk altijd leuk om te krijgen, maar met gele bloemen zul je bijgelovige mensen wellicht niet echt blij maken. Gele bloemen blijken namelijk niet zo'n fijne symbolische betekenis te hebben.

We zochten uit wat gele bloemen volgens eeuwenoude bloemensymboliek precies uitdragen.

Gele bloemen krijgen

Wat blijkt? De meeste gele bloemen stonden eeuwen geleden symbool voor iets negatiefs. Hoewel een bosje gele rozen natuurlijk hartstikke gezellig staat, is de betekenis minder leuk. Deze bloemen kunnen namelijk ‘haat’, ‘ontrouw’ of ‘jaloezie’ symboliseren. En een bos gele tulpen gekregen van je (nieuwe) geliefde? Dan moet je misschien even twee keer nadenken voordat je deze accepteert. Met een bosje gele tulpen zegt iemand volgens eeuwenoude opvattingen namelijk dat de liefde die er tussen jullie is onmogelijk is. Vreemd, hè? Nu is de kans dat de ander ook wéét dat gele bloemen dit betekenen niet heel groot, dus wijs niet iemand meteen de deur. Gele bloemen staan namelijk wel gewoon heel fleurig in huis, dus de bedoelingen zijn vast goed.

Lees ook:

Met dit product kun je je glazen bloemenvaas weer mooi schoon krijgen

Bloemen met een positieve boodschap

Nu hebben de meeste mensen natuurlijk geen weet van deze eeuwenoude betekenissen, wat betekent dat je in de meeste gevallen wel wegkomt met een geel bosje bloemen. Hé, wij ontvangen het juist graag! Maar mocht je het nu leuk vinden om bloemen te geven met een positieve boodschap, dan zijn deze perfect:

  • Roze rozen: deze bloemen kun je zowel aan je geliefde geven als aan een goede vriend of vriendin. Ze betekenen namelijk ‘waardering’, ‘blijdschap’, ‘vriendschap’ en ‘eerste liefde’.
  • Oranje rozen: geeft je partner je een oranje roos? Dan mag je je gelukkig prijzen: oranje rozen staan namelijk voor passionele liefde.
  • Witte en rode rozen samen: heb je een bosje gekregen met witte én rode rozen samen? Dan heb je geluk, deze combinatie staat namelijk voor eenheid en verbondenheid.
  • Clematis: ook deze bloemen zijn fijn om te krijgen. Ze staan namelijk voor innerlijke schoonheid.
  • Petunia: een petunia kun je als een groot compliment zien. Het betekent namelijk dat iemand je gezelschap waardeert.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Onze Taal

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden